Position: hotel888 > 5 >

hepatisk metastatisk sygdom

   Hepatisk metastatisk sygdom , også kaldet levermetastaser , er en form for kræft , der begynder i en anden del af kroppen og breder sig til leveren . Når kræftceller afbryde fra den primære placering , de kommer ind i blodet , som er filtreret gennem leveren . De mest almindelige årsager er lunge -, bryst- , bugspytkirtel , tarm-og mavekræft . Leukæmi og lymfom kan også forårsage leverkræft . I nogle tilfælde kan opdagelsen af leverkræft være det første fingerpeg om , at kræft findes andre steder i kroppen

Symptomer


Tidlige stadier af hepatisk metastatisk sygdom kan have få eller ingen symptomer . De kan omfatte tab af appetit , vægttab , mavesmerter og feber . Leveren kan føles hårdt og klumpet , og milten kan være forstørret . Mild gulsot er muligt, hvis galdegangene er blokerede . Efterhånden som sygdommen skrider frem , maven bliver hævede og gulsot forværres . Fordi leveren bliver for beskadiget til at filtrere blodet , toksiner kan ophobes i hjernen og forårsage forvirring og døsighed .

Diagnose


Denne type kræft kan være svært at diagnosticere , indtil den er i senere faser . Forhøjede niveauer af bilirubin kan indikere kræft , men unormale blodprøver er ikke en troværdig diagnostisk værktøj, fordi leverfunktionen kan påvirkes af mange sygdomme . En ultralyd , CT -scanning eller MRI kan påvise større tumorer , men kan gå glip af mindre virksomheder. En leverbiopsi , eller prøve af vævet , er ofte taget for at bekræfte diagnosen .

Behandling


Behandlingen afhænger af kilden til kræft , og hvor langt det har spredt sig . Kirurgi er en mulighed, hvis kræften stammede fra tarmen eller hvis der kun er et par små tumorer . Kemoterapi kan reducere størrelsen af tumorer og forlænge livet , når sprøjtes direkte ind i leveren arterie . I avancerede tilfælde er behandlingen palliativ , hvilket betyder at det behandler symptomer, når sygdommen ikke kan helbredes , hvilket gør patienten mere behagelig . Strålebehandling kan drastisk reducere smerter , men vil ikke kurere kræft .

Prognose

Flere tests udføres for at bestemme prognosen for en patient med nedsat metastatisk sygdom , herunder tests for at afgøre, om tumoren vil reagere på kemoterapi narkotika . Finde og behandle kilden til den primære kræft er afgørende . Prognose afhænger også af hvor fremskreden kræften er , når opdages , og hvor mange tumorer er til stede . I de fleste tilfælde er leverkræft dødelig og behandling fokuserer på at gøre patienten behagelig .

Forebyggelse

Med de fleste former for kræft , tidlig påvisning og behandling er nøglen til at forlænge livet og sætte kræft i remission . Med leverkræft , bliver dette endnu mere vigtigt , fordi den bedste måde at forebygge spredning til leveren er at behandle den primære kilde så hurtigt som muligt . Regelmæssige undersøgelser , herunder mammografi , colonoscopies og årlige eftersyn kan hjælpe med at forhindre kræft og behandle det , før det bliver mere avancerede .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------