Position: hotel888 > 5 >

kemo port procedurer

  

Typer og funktion


En kemoterapi havn er en anordning, placeret under overfladen af en patients hud for at give let adgang til organer eller kredsløbssygdomme for kemoterapi narkotika . Kemoterapi kan ofte være barsk på hud og vener . Indsættelsen af en central venøs eller intraperitoneal port hjælper med at beskytte patientens krop fra unødig skade på perifere vener i arme og ben .

Der er to almindelige typer af havne , intraperitoneal ( IP ) og centrale venøs ( CV. ) En IP-port giver adgang til bughulen , og er indiceret til æggestokkene og gastrointestinale kræftsygdomme . Et CV-port er indsat i den centrale venøse vene under nøglebenet for de fleste andre kræftformer .

En yderligere fordel ved et C-port er , at blodet kan også drages heraf , at eliminere en ekstra pind .

Placering


En havn har en lille titanium reservoir med en gummi dækning . En lille plastikrør eller kateteret er knyttet til en side, der enten vil blive gevind i en vene eller i bughulen .

Havnen er placeret inden i kroppen ved en kirurg eller radiolog . Placering er en simpel ambulant operation , foretages enten under universel eller lokal bedøvelse , afhængig af lægen . Lægen gør en to tommer indsnit , og inden en lomme lige under huden , lægger reservoiret så trådene kateteret på plads . En x- ray er truffet for at sikre, at kateteret er korrekt placeret . Efter indsættelsen er der en lille bule under huden , der normalt ikke mærkbare for andre mennesker .

Som ved ethvert kirurgisk indgreb , under inddrivelse tid derhjemme , skal patienter overvåge temperatur og straks rapportere symptomer såsom åndenød , brystsmerter eller manglende evne til at tisse .

Brug og pleje


For patienten pleje af en havn er nemt . Umiddelbart efter indsættelsen , holde snittet området tørt og rent . Når snittet er helet , kan patienten gå i hans sædvanligvis aktiviteter . De fleste af havnens pleje udføres af sygeplejerskerne , der administrerer medicin .

man får adgang til havnen ved en Huber nål . I området lige over reservoiret er byttet med alkohol før nålen indsættelse. Nålen er fastgjort til slangen . Kemoterapi administreres gennem denne slange . Sygeplejersken skyller den med en antikoagulerende medicin , såsom Heparin at rydde linjer og opløse noget blod , der har klumpet . Heparin anvendes ikke i IP-port rødmen . I dette tilfælde , enkle skylles med saltvand en vil gøre .

Når blod arbejde er udarbejdet , og kemoterapi administreres , sygeplejersken skyller havnen igen og fjerner nålen . Det er vigtigt at bemærke , at porte, der ikke er hyppigt anvendte nødvendigt skylles af en sygeplejerske mindst en gang om måneden .

Når patienten er færdig med kemo , er havnen fjernes af en læge i en ambulant procedure .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------