Position: hotel888 > 5 >

metastatisk melanom behandling

   Metastatisk melanom er en hudkræft , der stammer i melanocytterne i huden , og derefter begynder at sprede sig til andre dele af huden og andre organer . Melanocytter er hudceller placeret i den nederste lag af epidermis . Behandlingsmuligheder for metastatisk melanom omfatter strålebehandling og kirurgi

Kirurgi


Den primære form for behandling for metastatisk melanom i sin tidligste fase er kirurgi . Kontroldyr lymfeknude er lymfeknude i huden , der først skaber kræftceller , der bliver melanom . Lægerne kan bruger specielle kortteknologi til at bestemme sentinel lymfeknude , og derefter fjerne det kirurgisk . Dette vil bidrage til at afskrække spredningen af kræft , og kan holde kræften lokaliseret . Yderligere kirurgi kan omfatte fjernelse af resten af de inficerede dele af epidermis at stoppe celler fra spredes yderligere.

Kemoterapi Medicin


Kemoterapi bruger et regime af medicin for at stoppe kræftcellerne fra at sprede sig. Medicin til tider ændres fra fase til fase , afhængigt af hvor fremskreden tilstanden er . I nogle tilfælde vil en læge bruge kemoterapi før kirurgi til at standse cellerne i at sprede sig og give kirurgisk fjernelse af inficeret væv en bedre chance for succes . Kemoterapi kan også bruges til en kort tid efter operationen for at sikre, at de resterende kræftceller ikke dele sig og sprede kræft igen . I nogle tilfælde kemoterapi er parret med en biologisk rensning er kendt som interferon . Interferon er et sygdomsbekæmpende protein produceret af kroppen , der har vist sig at bremse udviklingen i kræftceller af metastatisk melanom . Når stoffer, der produceres af kroppen er brugt til at bekæmpe kræft, som f. eks interferon , dette kaldes Biotherapy .

strålebehandling


For mere avancerede stadier af metastatisk melanom , såsom stadie III eller IV , kan lægerne henvende sig til strålebehandling for at stoppe spredningen af aktive kræftceller . I strålebehandling , er stærke røntgenstråler bruges til at hjælpe med at hæmme spredningen af kræftceller og mindske virkningerne af symptomerne . Strålebehandling er undertiden anvendes sammen med kemoterapi , eller på eget initiativ. I nogle tilfælde kan lægerne foretrækker at bruge strålebehandling over kemoterapi som stråling har evnen til at fremhæve de mere hurtigt delende kræftceller fra den normale sunde celler og stoppe dem i at sprede sig .

Prognose

Survival satser for de forskellige former for kræft er normalt bedømt i 10-årige intervaller . Ifølge University of Washington School of Medicine , den 10-årige prognose for dem, der lider af metastatisk melanom , er en overlevelse på kun 10 % . Det betyder, at kun 1 ud af hver 10 personer med den betingelse forventes at overleve mere end 10 år efter diagnosen .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------