Position: hotel888 > 5 >

side påvirker efter hormonbehandling fra prostatakræft

   Hormon behandling for prostata cancer er kendt som androgen deprivation terapi ( ADT ) eller androgen suppression terapi . Målet med ADT er at reducere mandlige hormoner, der kaldes androgen 's fra kroppen . Testosteron og dihydrotestosteron ( DHT ) er de androgen 's , der cirkulerer i hele kroppen . Testiklerne er den største producent af disse androgen , som er nødvendige for at stimulere væksten af prostata cancer celler . Det primære formål med hormonbehandling er at sænke niveauet af androgen og derved fremme reduktionen af kræftceller , reducere antallet af væksten og til at skrumpe kræft . . Hormonbehandling imidlertid ikke har bivirkninger påvirker at nogle kan anse alvorlige

Typer af hormonbehandling


Hormonbehandling typer er talrige , nogle mere populære og foretrukne end andre . En type af radikale hormonbehandling er en kirurgisk indgreb for at fjerne testiklerne er kendt som kirurgisk kastration . Ved denne metode , kan 90 procent af androgen produktion fjernes . Ved fjernelse af testiklerne , stopper de fleste prostatakræft stigende , og måske endda krympe .

Specialty lægemidler kendt som luteiniserende hormon -releasing hormon ( LHRH ) -analoger , når de bruges , har den samme indflydelse af kastration uden kirurgi . Disse typer af medicin også forårsage kastration , men betegnes som kemisk kastration . De er givet ved intramuskulær injektion hver tre eller fire måneder . Disse LHRH -analoger går under forskellige navne , men alle udføre den samme opgave , hvilket reducerer androgener .

side påvirker


Som med de fleste alle andre lægemidler , LHRH -analoger har side påvirker og sværhedsgraden af disse bivirkninger afhænger i høj grad om de organer « tolerance at støtte det og LHRH analoge , der bruges . Uanset , side påvirker er fælles for alle hormon behandlinger , der anvendes for prostata cancer .

De omfatter impotens , generelle smerter i kroppen , brystspænding , hedeture og svedtendens . Disse bivirkninger påvirker er meget almindelige og kan være generende . Nogle medikamenter kan hjælpe disse påvirker , som ved hjælp af acetaminophen ( Tylenol ) . Hvis impotens bliver et problem , drøfte med lægen , hvis erektil dysfunktion medicin kan være det rigtige for dig .

Long Term side påvirker


Det påvirker på lang tids brug af luteiniserende hormon -releasing hormon ( LHRH ) -analoger er mere alvorligere end den lejlighedsvise ømhed og smerter , og selv de hedeture , der kommer og går uden varsel . Langsigtet påvirker kræve medicinsk opmærksomhed, fordi de er meget generende og i nogle tilfælde kan forårsage depression så godt.

Lang tids brug er defineret ved , når der optræder symptomer, ikke nogle dato på kalenderen . Vægtøgning er en side påvirke , hvad der sker , mens du er i behandling , men kan kontrolleres ved motion og kost . Justering og acceptere , at kræft er til stede , kræver en livsstilsændring til at opretholde en sund vægt .

andre langsigtede bivirkninger påvirker

Tab af hukommelse for nogle er langt en af de værste bivirkninger påvirker af hormonbehandling , og desværre , Det forbedrer ikke , mens de gennemgår LHRH analog behandling . Hold en lille lomme størrelse bærbare handy . Dette vil gøre det muligt at skrive vigtige punkter , datoer og tidspunkter for ting, som ikke skal glemmes . Følelse af ubehag og snydt er en almindelig reaktion på hukommelsestab . Tal med din læge , hvis denne side påvirker er forstyrrende for din hverdag .

Knoglesmerter er endnu en generende bivirkninger påvirke . Der er medicin , der kan ordineres til at lindre smerter . Disse stoffer er kendt som bisfosfonater . Statens Institut for Sundhed og Clinical Excellence ( NICE ) antyder , at disse stoffer kun anvendes , når en sekundær kræft er til stede , og derfor anbefaler fælles over -the-counter smertestillende til at kontrollere knoglesmerter . Lægen og en fra 1 til 10 skala på rating smerten vil være den vigtigste faktor i , hvilken medicin der skal anvendes.

nogle endelige ord

Alle side påvirker forbundet med luteiniserende hormon -releasing hormon ( LHRH ) -analoger skal meddeles til din læge . Anden side påvirker , som er nøje overvåget af lægen , er for de personer ældre end 65 med tidligere hjerteproblemer . Dette gælder især, hvis vægtøgning er en anden af side påvirker .

Cancer Hjælp , en førende organisation , der giver op til ajourførte oplysninger , hedder det , at personer ældre end 65 er i risiko for at dø af hjertesvigt . Ttaking hormonbehandling i mere end seks måneder, kan gøre et hjerteanfald værre , især hvis vægtøgning er også en af symptomerne .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------