Position: hotel888 > 5 >

spørgsmål om blærekræft

   Blærekræft er oftest forbundet med ældre hvide mænd . Men kvinderne , der modtager en diagnose af blærekræft ofte, at sygdommen er længere fremme end den er hos mænd . Blærekræft er alvorligt og bør ikke ignoreres . I mange tilfælde , omfatter behandling for denne type kræft kirurgi , stråling og kemoterapi . Ofte er blæren fjernet, og en stomipose er forpligtet til at indsamle urin og affaldsstoffer

Hvad er blærekræft ?


Blærekræft er en alvorlig kræft, som påvirker blæren . Blæren er det organ i kroppen , der holder og gemmer urin , indtil det er klar til at blive elimineret fra kroppen . Da urin er indsamlet , blæren strækker og vokser . Når nok pres mærkes , kroppen naturligt ønsker at fjerne urin og vandladning finder sted. Ifølge den Johns Hopkins patologi afdelingen , er blærekræft den fjerde mest almindelige kræftform blandt mænd og den 10. mest almindelige kræftform blandt kvinder . Omkring 50. 000 mennesker er diagnosticeret med blærekræft hvert år , og omkring 12. 000 af disse mennesker dør af det .

Hvad er de almindelige symptomer af blærekræft ?


Ifølge Johns Hopkins patologi afdeling , de mest almindelige symptomer på blære kræft omfatte blod i urinen , smertefuld vandladning , en brændende fornemmelse , når urinating og mere hyppig vandladningstrang end normalt . Selv om kun at have én af disse symptomer kan eller ikke kan være en indikator for tilstedeværelsen af blærekræft , bør problemer med vandladningen i almindelighed være tjekket ud af en læge . Blod i urinen og brændende fornemmelser ved vandladning er også fælles med urinvejsinfektioner , og smertefuld vandladning kan være et symptom på en blære infektion . Hyppig vandladning uden meget i vejen for resultater kan også være et symptom på andre blæreproblemer .

Hvordan er blærekræft hos kvinder anderledes end i mænd ?


Blærekræft hos kvinder er ofte diagnosticeret meget senere end for mænd . Det betyder, at i henhold til Johns Hopkins patologi afdelingen , har sygdommen ofte kommet meget længere hos kvinder end den har hos mænd på tidspunktet for diagnosen . Som en følge heraf er kvinder mere tilbøjelige til at behovet radikale og intensiv behandling , ofte omfatter kirurgisk fjernelse af blæren , da sygdommen kan have opslugte orglet , og kan også have spredt sig til andre steder i kroppen .

Hvad er de forskellige etaper for blærekræft ?

Ifølge Johns Hopkins patologi afdelingen , er der fire stadier af blærekræft . Stage One er udgangspunktet for kræft og omfatter tumoren spredes til foring af blæren , men ikke i en muskel væggen . Stage To tyder på, at kræften har spredt i musklen væggen i blæren , men ikke i det omkringliggende væv eller til lymfeknuderne . Tredje fase viser , at svulsten har spredt sig ikke blot til musklen væggen i blæren , men også i det omgivende væv af prostata eller livmoder . Stage Fire tyder på, at kræften har invaderet blæremusklen væggen , det omgivende væv og lymfeknuder i kroppen .

Hvordan Blærekræft behandles?

Den første linje i behandling er oftest kirurgisk . Graden af kirurgiske indgreb er bestemt af den fase af kræft-den senere scenen , jo mere radikale operationen , herunder de potentielle fjernelse af hele blæren og det omgivende væv , såsom prostata , livmoder og æggestokke . Andre aspekter af behandlingen omfatte målrettet strålebehandling og kemoterapi . Når behandlingen er afsluttet , de fleste personer med blærekræft fortsætte med at se deres urologisk onkolog hver tredje måned for opfølgende undersøgelser i de første to år og hver sjette måned i de næste par år for at hindre en gentagelse af sygdommen .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------