Position: hotel888 > 5 >

test for tarmkræft

   Tyktarms-og endetarmskræft er en sygdom , hvor celler i tyktarmen eller endetarmen bliver unormal og kløft ukontrollabelt, danner en ondartet masse kaldes en tumor , ifølge National Cancer Institute ( NCI ) . Kolorektal cancer celler kan angribe og ødelægge omkringliggende væv og flytte til andre områder af kroppen . The American Cancer Society siger den bedste måde at forebygge colorectal cancer er med regelmæssige screeninger . Kolorektal tests kan også hjælpe med at opdage kræft i sin tidligste stadier , når det har en større chance for at blive helbredt .

Statistik Og Risici


NIC siger tyktarms-og endetarmskræft er den tredje mest almindelige form for ikke- hudkræft og er den anden hyppigste årsag til kræft ihjel i USA Stater efter lungekræft . Det anslås, at 145. 000 mennesker er diagnosticeret med tyktarmskræft årligt og næsten 50. 000 mennesker dør af sygdommen .

Nogle risikofaktorer er forbundet med colorectal cancer . De fleste mennesker, der udvikler sygdommen er ældre end 50 år . Du er på en større risiko for tarmkræft , hvis en nær slægtning ( forældre , søskende til børn ) har haft sygdommen .

koloskopi og Virtual Koloskopi


Under en koloskopi , endetarmen og hele tyktarmen undersøges ved hjælp af en tændt instrument, der kaldes en colonoscope . Denne invasiv procedure kræver typisk en mild sedation . En colonoscope giver din læge til at opdage præcancerøse og kræft polypper , som kan fjernes og biopsi . En koloskopi anbefales hvert 10 år .

En virtuel koloskopi bruger specielle edb X-ray udstyr til at producere billeder af tyktarm og endetarm . Det er mindre indgribende end traditionelle koloskopi , men stadig giver lægen for at se endetarmen og hele tyktarmen . Det anbefales, hvert femte år.

En grundig udrensning af tyktarmen er nødvendig , før standard-eller virtuelle colonoscopies gennemføres .

Fækal Okkult blodprøve og digital rektal eksamen


En FOBT ser ud til skjult blod i afføringen . NCI anbefaler denne test udføres hver 1-2 år, der begynder i en alder af 50 . NCI siger selv FOBT har vist sig at hjælpe med at reducere kolorektal cancer dødsfald med 15 procent til 33 procent det ikke registrere de fleste polypper og visse kræftformer .

En DRE er ofte en del af en almindelig lægeundersøgelse . Din læge indsætter en behandsket og smurt finger inde i endetarmen for at føle for unormale områder . DRE er begrænset til den nederste del af endetarmen .

Sigmoidioscopy

I denne test din læge undersøger endetarmen og nedre tyktarm med en tændt instrument kaldet en rektoskopi . Præcancerøse og kræft svulster kan detekteres og fjernes eller biopsi .

NIC siger undersøgelser viser, at regelmæssig screening med sigmoideoskopi efter 50 år kan medvirke til at sænke antallet af dødsfald som følge af kolorektal cancer . Denne test anbefales hvert femte år.

Dobbelt Kontrast Barium Enema

Et dobbelt kontrast barium lavement involverer flere røntgenbilleder af hele tyktarmen og endetarmen efter, at patienten får et lavement med en barium løsning og luft er indsat ind i tyktarmen . Barium og luft arbejder sammen om at skitsere tyktarmen og endetarmen på X-stråler .

NIC siger DCBE kan gå glip af mindre polypper og cancer . Denne procedure anbefales hvert femte år.
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------