Position: hotel888 > 5 >

typer af ovarietumorer

   Mere end 30 forskellige typer af ovarietumorer eksisterer , og hver kan være godartet eller ondartet . Disse 30 typer udgør tre underkategorier af tumorer . Epithelial , kønsceller , og Sex ledning stromale

Benign epitelcelletumorer


Serøs adenomer , mucinøst adenomer , og Brenner tumorer er epitelcelletumorer . Disse er de mest almindelige form for ovarie tumor . Disse tumorer start på indersiden udenfor æggestokkene . De fleste af dem er godartede .

Ondartet epitelcelletumorer


Halvfems procent af ovariecancer er epitelial ovariecancer karcinomer . Når diagnosticeret med denne type svulst , er det klassificeret af en undertype , kvalitet og scene . Dette afgør hvor sandsynligt er det op til tumor til at sprede sig og vokse hurtigt . Kvinder over 50 er mere modtagelige over for denne type .

Benign Kim celletumorer


Kim celletumorer form i æg- producerende celler i æggestokkene . De fleste er godartede , og kun omkring 5 procent bly til kræft i æggestokkene . Kvinder under 30 er mest almindeligt diagnosticeret .

Ondartet Germ celletumorer

Dysgerminoma er den mest almindelige form for maligne ovarie tumorer . Det påvirker sædvanligvis teenagere og kvinder i 20'erne . I de fleste tilfælde , er svulsten begrænset til æggestokkene , og patienter opereres for at få frugtknuden fjernet .

Sex Cord stromale tumorer

Sex Cord stromale udgør 5 procent af tilfældene , og er den mindst aggressive . I denne type , danne tumorer i væv , der holder æggestokkene sammen . Dette væv producerer østrogen og progesteron . Kun omkring 1 procent af ovariecancer er sex ledningen stromal .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------