Position: hotel888 > 5 >

Prognosen for metastaseret kræft i hjernen

   Når en person har modtaget en spredt kræft i hjernen diagnosen , hans sind fyldes med hjerteskærende spørgsmål . Hvordan skete det ? Kan det blive helbredt ? Hvad vil det være? Er døden nært forestående ? Hvor meget tid der er tilbage ? Desværre , for folk diagnosticeret med metastaseret cancer i hjernen svaret er dystre . Prognosen for disse personer er meget fattige

Fakta


Et hundrede tusinde amerikanere får en diagnose af metastaseret kræft i hjernen hvert år , ifølge Memorial Sloan-Kettering Cancer Center . Metastaseret kræft i hjernen forekommer i alt fra 10 til 30 procent af alle personer diagnosticeret med en primær cancer . Kræft , der har spredt til hjernen tegner sig for 25 procent af alle metastatisk kræft . Metastaseret kræft i hjernen forekommer oftere hos voksne diagnosticeret med kræft , end det sker i børn ramt af kræft .

Årsag


Metastatisk kræft er sekundære kræftformer . De er resultatet af en primær kræft spredning. Primær kræftceller arbejde sig ind i blodbanen og transporteres til andre dele af kroppen og deponeres . De vil så formere , hvilket resulterer i en sekundær cancer site . Kræft kan også metastaserer via lymfesystemet . Prognosen for metastatisk cancer varierer alt efter type og stadium af den primære kræft , placeringen af de sekundære kræft og den generelle sundhed hos den enkelte.

Symptomer


Tidlige symptomer på metastaseret kræft i hjernen kan være vag symptomer som apati , utilpashed , hovedpine , feber , svaghed og opkastning . Andre symptomer , der er mere betegnende for metastaseret kræft i hjernen er et fald i koordination , talebesvær eller mærkbare ændringer i synet . Han kan opleve følelsesmæssig ustabilitet , bortfalder i dom eller en ændring i personlighed . Mere alvorlige symptomer omfatter mærkelige fornemmelser i kroppen ( elektriske stød , snurren ) , betydelige forskelle i størrelsen af hans elever i forhold til hinanden og beslaglæggelser , der ikke er relateret til epilepsi .

Diagnose og behandling

Edb- tomografi ( CT ) scanninger , magnetisk resonans imaging ( MRI ) scanninger , cerebral angiografi , biopsier og lumbal punktering er alle diagnostiske værktøjer , der anvendes til at diagnosticere metastatisk hjernetumorer . Fordi der ikke er nogen kur , behandlinger fokuserer på lindring af symptomerne på at forbedre kvaliteten af de resterende liv . Kortikosteroider og osmotisk diuretika vil reducere hjerne hævelse . Strålebehandling og narkotika mindske smerter forbundet med metastatisk hjernetumor .

Prognose

Prognosen for personer diagnosticeret med metastaseret cancer i hjernen er meget dårlig . Da kræften spreder hele hjernen , det ødelægger enhver hjerneceller på sin vej . Døden typisk sker inden for to år. Den fase af den primære kræft , placering af metastatisk tumor , antal af kræft hjernelæsioner og den generelle sundhed i de enkelte er alle faktorer, bestemme, hvor længe den pågældende person kan leve efter en diagnose af metastaseret kræft i hjernen .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------