Position: hotel888 > 5 >

define prostata

   " Ved alderen 70 , har næsten alle mænd nogle prostata udvidelsen , " hedder det National Cancer Institute . De tre mest almindelige prostata betingelser er prostatitis , forstørret prostata og prostatakræft . En forudsætning ikke nødvendigvis fører til en anden tilstand , og ikke alle betingelser er kræft . Men , ifølge NCI , prostatakræft er den anden mest almindelige form for kræft i amerikanske mænd

Funktion


Den prostata er en mandlig kirtel , der er involveret med vandladning og reproduktion . Ifølge The Prostate Centre, er prostata en eksokrine kirtel, der udskiller væske gennem kanalen ind i urinrøret . Når i urinrøret , er den væske , der uden for kroppen gennem penis . De væsker , der er lavet af prostata er en del af sæd , eller væsken , som bærer sæd under orgasmen . Væsken og sæd opbevares i sædblærerne og frigives under mandlige klimaks . Prostata også producerer protein kaldet prostata specifikt antigen , eller PSA , der er udbrød med sæd , og spor af PSA er også i blodet . Prostata desuden styrer strømmen af urin .

Identifikation


Den prostata er en kirtel på størrelse og form af en valnød og vejer ca en ounce . Det er placeret over bunden af penis , foran endetarmen , lige under blæren , og den omgiver urinrøret . Den del af urinrøret , som løber gennem prostata kaldes prostata urinrøret . Sædblærerne , der giver næring til sæd , der er knyttet til prostata og gemt mellem endetarmen og blæren . Nogle af prostata er muskel . En normal størrelse prostata passer i en mands nedre bækkenregionen , hedder det i PSA Rising hjemmeside .

Prostata Zoner


Ifølge University of Pittsburgh , prostata indeholder fem zoner . Den største zone er de perifere zone og indeholder ca 75 % af prostata 's kirtler . Prostatakræft og kronisk prostatitis normalt opstår i denne zone , og de fleste nål biopsier , bruges til at bestemme kræft , er færdig her. Overgangszonen omgiver urinrøret og benign prostatahyperplasi , eller BPH , er fundet i dette område . Den forreste zone indtager en tredjedel af prostata og består af glat muskulatur . Den centrale zone har de resterende kirtler i prostata , og den sidste zone består af preprostatic væv , der forhindrer sæd fra at vende tilbage tilbage ind i blæren .

fælles helbredstilstande

Prostatitis er en prostata -infektion , og et symptom er, når prostata svulmer eller forstørrer . Det kan ske på alle alderstrin . BPH forekommer hos mænd , der er midaldrende og ældre og er også kendt som nedre urinveje symptomer , eller LUTS . Det er en almindelig tilstand forårsaget af ikke-kræft udvidelse af prostata , hedder det i amerikanske Urologiske Association . Tumorer kan også udvide din prostata , hedder NCI . Prostatakræft kan true dit helbred og dit liv , ifølge PSA Rising . Urin vanskeligheder kan opstå så tidligt som 30'erne og 40'erne . Men de fleste mænd ikke har problemer, indtil senere i livet .

Overvejelser

Din prostata normalt bliver større , som du alder , bestemmer NCI . Du har en større risiko for prostatakræft , hvis du har en familie historie , er sorte , eller er en ældre mand , ifølge Mercer University . Hvis du har vandladningsbesvær, søge lægehjælp . Hvis du ikke kan tisse på alle , gå direkte til skadestuen , da du kan lide fra BPH . Årlig fysiske undersøgelser og PSA test er meget anbefales at sikre, at du ikke har kræft , hedder AUA .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------