Position: hotel888 > 5 >

hvordan er tyktarmskræft diagnosticeres ?

  

Identificering Symptomer


Tyktarmskræft er en tarm- kræft , som kan diagnosticeres gennem en række forskellige tests . Symptomer som vægttab , blodig afføring , vedvarende mavesmerter , følelse som om tarmen aldrig helt tømmer og en generel ændring i afføringsmønster kan berettige test for at afgøre, om tyktarmskræft er til stede . Men det er vigtigt at bemærke, at tyktarmskræft kan være til stede uden symptomer , så rutinemæssig forebyggende pleje er afgørende for at fange sygdommen på et tidligt stadium .

Koloskopi


Rutinemæssig screeninger hos voksne , kaldet colonoscopies , anvendes til at påvise polypper , der fører til tyktarms-og endetarmskræft . Disse adenomatøse polypper er generelt ikke-kræft , men skal testes , og derefter følges over tid for at sikre , at de ikke er blevet ondartet . Der er ofte ingen symptomer forbundet med disse polypper eller læsioner stede , så det er vigtigt at få rutine colonoscopies at overvåge kolon sundhed , især for ældre voksne . Hvis der er en familiær disposition for polypper eller tyktarmskræft , kan colonoscopies være bestilt af en læge på årsbasis .

afføringsprøve


Hvis blod i afføringen er til stede , du læge vil sandsynligvis bestille en test af den blodige afføring at udelukke tyktarmskræft . Afføringsprøver kan tages på en klinik eller gøres derhjemme ved at følge de korrekte procedurer for indsamling og derefter returnere afføring til et laboratorium . Blodig afføring kan være intermitterende eller aldrig forekommer med tyktarmskræft , så en negativ afføringsprøve må ikke være i overensstemmelse med den faktiske forekomst af sygdommen . Der er flere årsager til blodig afføring , så tilstedeværelsen af blod betyder blot , at der er en mulighed for tyktarmskræft , som bør undersøges nærmere .

X-ray

Det er også muligt at identificere kolon kræft gennem en X-ray . For at gøre dette , skal en person tage kontrasten farvestof kaldet barium at belyse tyktarmen og endetarmen i X-ray . Barium frakker væggene i tarmen og dermed i stand til at vise hvor abnormiteter findes . Hvis nogen abnormiteter faktisk er fundet under X-ray , vil en koloskopi pålægges yderligere bestemme kræft arten af eventuelle polypper eller læsioner .

Biopsi

polypper og andre væv i tyktarm og endetarm kan fjernes for biopsi , hvis kræft er mistanke om , men en visuel diagnose er ikke klar . Disse biopsier vil afgøre , om unormalt eller kræftceller faktisk er til stede . Når tyktarmskræft diagnosticeres , vil en læge så afgøre, hvilken af de fem etaper kræft i at støtte i at vælge det mest forsigtige løbet af behandlingen.
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------