Position: hotel888 > 5 >

metastatisk knoglekræft prognose

   Primær kræft ofte metastaserer til andre områder af kroppen , knoglen er den tredje mest almindelige placering , ifølge den amerikanske Academy of ortopædkirurger . Fordi metastaserende knoglekræft ikke hidrører fra knoglerne , er det nødvendigt at behandle kræft anderledes , end hvis den var startet i skelettet , henhold til University of Washington School of Medicine . Behandling af metastaserende knoglekræft vil ikke forlænge liv, men det vil øge livskvaliteten for dem, der modtager den ødelæggende diagnose .

Fakta


Ifølge American Academy of ortopædkirurger , 50 procent af alle kræfttilfælde metastaserer til knoglekræft . Når kræft metastaserer , har den spredt gennem enten blodbanen eller lymfesystemet til andre organer eller steder i kroppen . En diagnose af brystkræft , nyre , lunge -, prostata- eller kræft i skjoldbruskkirtlen øger risikoen for at udvikle metastatisk knoglesygdom . Når primær cancer metastaserer , det typisk breder sig til bækken , ribben eller ryg først . Knogler let pause på grund af beskadigelse af metastatisk knoglesygdom tumorer . Enhver knogle ramt af kræft er i overhængende fare for brud .

Symptomer


Som metastatisk knoglesygdom skrider frem , svække kræftsvulster knoglen , hvilket resulterer i smerter i arme , ben , bækken , ribben eller rygsøjle . Lammelse af arme eller ben er mulig på grund af nerveskader forårsaget af kræft tumorer . En følelse af utilpashed-en generel følelse af dårligt helbred-er et almindeligt symptom , som er anæmi og uforklaret træthed . Sleep vanskeligheder på grund af ukontrolleret smerte og manglende evne til den enkelte at finde en komfortabel hvilestilling .

Diagnose og behandling


Behandling af metastatisk knogle kræft afhænger af sværhedsgraden af kræft , og hvor langt det har spredt over hele knogler . Strålebehandlinger , radiofrekvens ablation , kirurgi og kemoterapi er blandt de behandlingsmuligheder . Kirurgi er en mulighed for personer, der er i generelt godt helbred og forblive aktive , men deres knogler kræver ekstra støtte, som skruer , plader eller seler for at undgå brud . Livskvalitet og smerter kontrol forbedret gennem behandlinger som lokal strålebehandling , kemoterapi og radiofrekvensudstyr ablation. Anvendelsen af fastsatte narkotika styrer smerter forbundet med metastatisk knogle kræft og manglende evne til at sove .

Overvejelser

Når metastatisk knoglesygdom er beliggende inden for skelet systemet, og hvor udbredt det er , bestemmer, hvor invaliderende knoglen kræft er . Mange personer, som har cancer i deres ben knogler eller bækken bliver ofte kørestol bundet . Andre kan vælge at forlade deres job på grund af træthed , smerte og øget risiko for knoglebrud . De fleste af knoglebrud ikke heler ordentligt trods kirurgiske forsøg på at rette brud . Personer diagnosticeret med metastatisk knogle kræft opfordres til at deltage i de daglige aktiviteter med stor forsigtighed .

Prognose

Det overordnede prognosen for metastatisk knogle kræft varierer afhængigt af flere faktorer . Disse omfatter den generelle sundhed for den enkelte, hvilken type af primær kræft og hvor meget af skelettet er involveret . For eksempel er metastatisk knoglesygdom , kombineret med nyrekræft , ekstremt modstandsdygtige over for behandlingen . Lungekræft , der metastaserer til knoglerne også har en meget dårlig prognose . I disse tilfælde , primært behandlinger såsom stråling kontrol smerter som følge af metastaserende knoglesygdom og lette nogle forholdsregler. Personer diagnosticeret med brystkræft , som har spredt til skelettet , lever længere nu , og nyd en bedre livskvalitet end i de foregående år .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------