Position: hotel888 > 5 >

prostatakræft strålebehandling

   Strålebehandling er en af mange behandlinger til rådighed for patienter med prostatacancer . Patienter med tidlig-stadium kræft henvender sig ofte til strålebehandling som en første behandling mulighed , på grund af dens høje succesrate og lav risiko for infektion . Vide , hvad de kan forvente fra strålebehandling , vil hjælpe patienter afgøre , om det er den bedste terapi for deres tilstand

Definition


Strålebehandling indebærer brug af høj-energi stråler eller partikler rettet mod kræft i prostata til at dræbe kræftcellerne eller få tumor til at skrumpe nok til, at andre behandlingsformer til arbejde eller lindre ubehagelige symptomer .

Typer


ekstern strålebehandling indebærer sende stråling i prostata fra lande uden for kroppen , og intern strålebehandling ( brachyterapi ) involverer markedsføring bittesmå radioaktive kugler eller frø i prostata til at levere stråling direkte ind i vævet . Mange patienter får en kombination af disse behandlinger .

Effektivitet


The American Cancer Society viser, at strålebehandling for prostatakræft ser ud til at være lige så effektiv som prostata fjernelse kirurgi , uden risiko for kirurgi , for lokaliseret kræft .

Side Effects

Potentielle bivirkninger fra strålebehandling for prostatakræft omfatter problemer med blæren eller tarmen , urininkontinens , impotens , ufrugtbarhed og træthed . Brachyterapi indebærer en lavere risiko for impotens og inkontinens end ekstern strålebehandling terapi .

Fordele

Strålebehandling har fordele i forhold kirurgi , herunder at patienten til at arbejde under behandling , og en kortere restitutionstid .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------