Position: hotel888 > 5 >

radioaktivt jod behandlinger for kræft i skjoldbruskkirtlen

   Med visse former for kræft , som f. eks kræft i skjoldbruskkirtlen , er en af de behandlingsmuligheder radioaktivt jod . Der ofte omtales som blot RAI , det er dybest set en form for strålebehandling . Men i stedet for at bruge eksterne stråler af ioniseret energi eller interne placering af radioaktive piller , er stråling leveres gennem en jodopløsning til at dræbe kræftceller

radioaktivt jod


Du får en forholdsvis stor dosis radioaktivt jod , der skal indtages gennem munden. Når indtaget, løsningen kommer blodet , hvor det faktisk mål væv indeholder thyreoideaceller , herunder dem, der kræft . Ingen andre celler i kroppen er skadet eller dræbt i processen .

Grunden til dette radioaktive jod behandling er så effektiv i behandling af denne form af sygdommen er , at skjoldbruskkirtlen celler er de eneste celler i kroppen , som reagerer på jod . Og da kræft består af abnorme thyreoideaceller , herunder dem, der kan have spredt sig til andre områder af kroppen , de også reagere på denne halogen . Så snart enten raske eller kræft i skjoldbruskkirtlen celler kommer i kontakt med jod , de absorbere stoffet . Hvis materialet er radioaktivt , er strålingen absorberes i cellerne så godt. Dette kan beskadige og ændre den genetiske struktur af cellen , hindrer dens hurtige division og dræbe kræft væv.

Men ikke alle , der lider af kræft i skjoldbruskkirtlen er berettiget til denne form for behandling . De fleste mennesker går gennem , hvad der er det væsentlige en prøvekørsel for at se om ondartet svulst faktisk optager jod . Efter cancervævet reagerer hensigtsmæssigt på den løsning , er en højere dosis givet til behandling af sygdommen .

Andre Behandlinger


Mens radioaktivt jod betragtes en effektiv form for behandling , er det sjældent den eneste tilgang til pleje . Det meste af tiden , er kirurgisk fjernelse af ondartet svulst og andre cancervævet udført i form af en thyroidektomi eller lobectomy før indtagelse af det radioaktive jod løsning . RAI bruges typisk til at befri kroppen af de resterende kræft i skjoldbruskkirtlen celler , der kan have været savnet i drift eller kan have bredt sig til andre områder af kroppen .

Men i senere stadier af sygdommen , som ville blive set i fase IV kræft i skjoldbruskkirtlen , kan radioaktivt jod indtages som en form for palliativ pleje . Dette gøres for at forbedre kvaliteten af dit liv gennem en reduktion af ubehagelige symptomer på sygdommen . Det er ikke bruges til at helbrede kræft .

Prognose


Heldigvis ser det ud til , at uanset den form for behandling , de fem -års relativ overlevelsesrate for kræft i skjoldbruskkirtlen er temmelig høj , op mod 90 % til næsten 95 % hos mænd og 95 % til 98 % hos kvinder . Selvfølgelig er tidlig påvisning langt den mest effektive måde at øge prognosen for sygdommen . Når der er fanget i sin tidligste fase , hvilket betyder at det stadig er indeholdt i skjoldbruskkirtlen , de fem -års relativ overlevelsesrate er næsten 100 % . Som det bryder væk fra skjoldbruskkirtlen og ind i lymfeknuderne , de fem-års relativ overlevelsesrate dips til 97 procent . Hvis det metastaserer yderligere ind i din krop , de fem-års relativ overlevelsesrate falder til 59 procent . Men næsten 70 procent af diagnoser indenfor de tidligere stadier af sygdommen .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------