Position: hotel888 > 5 >

sene stadier af blærekræft

   Titusinder af mennesker i USA får diagnosen blærekræft hvert år , ifølge National Cancer Institute . Blæren er det organ i den nedre del af maven , der gemmer urin . Hvis kræft findes kun i cellerne i slimhinderne i blæren , er det nævnt som overfladisk blærecancer . Men hvis det vokser gennem foring og ind i muskuløs væg af blæren , er det invasiv kræft . Kræft er iscenesat af omfanget af sygdommen , og sene stadier af kræft omfatter stadier III og IV .

Risikofaktorer og Symptomer


Der er ingen kendte endelig årsager til blærekræft , men der er risikofaktorer, der er set i mange mennesker med sygdommen . Ryge cigaretter , være over 40- år gammel , er en mand , og som har en personlig eller familiær disposition til sygdommen er alle risikofaktorer for udvikling af blærekræft .

Symptomer på kræft i urinblæren kan omfatte blod i urinen , smerter med vandladning , hyppig vandladning ofte , eller føler behov for at urinere uden at kunne tisse . Under disse symptomer ikke nødvendigvis betyder, at du har blærekræft , så hvis du oplever nogen af disse , er det bedst at se din læge for en undersøgelse .

Iscenesættelse


Der er fire stadier af blærekræft , med Stage 0 overfladisk sygdom , og trin IV er kræft, der har spredt sig til bækken eller bugvæggen , eller andre dele af kroppen . Den fase af kræft påvirkninger behandling og prognose , så det er vigtigt at få en præcis iscenesættelse af sygdommen .

Stage 0 er carcinoma in situ , eller kræft , der kun findes på overfladen af belægningen af blæren . Fase I blærekræft er , når kræftceller findes dybere i foret i blæren , men har ikke nået en muskel i blæren . Blærekræft , som er fase III består af kræft , der har spredt sig gennem muskuløse væg af blæren og findes i væv, der omgiver blæren , og det kan også være i prostata , livmoder eller vagina . Den sidste fase , trin IV , er kræft , der har nået bughule eller bækken væg , lymfeknuder eller andre organer i kroppen , der er kendt som metastaser .

Behandling


Behandling for blærekræft kan omfatte kirurgi , kemoterapi , strålebehandling eller biologiske behandling . Til avancerede blærekræft , er den mest almindelige operation en radikal cystectomy . Denne operation indebærer fjernelse af blæren , nærliggende lymfeknuder og en del af urinrøret . Hos mænd , prostata er sædblærerne og en del af sædlederen også fjernet , og hos kvinder , livmoderen , æggestokkene , æggelederne og en del af vagina fjernes . En rute for urin til at forlade kroppen er bygget af kirurgen .

Hos patienter med fremskreden blærekræft , som ikke er kandidater til radikal kirurgi , er stråling en alternativ behandling , der kan anvendes . Strålebehandling præoperativ ikke forbedre resultaterne hos patienter med sent stadium blærekræft . snarere , det øger toksicitet mave- tarmkanalen

Kemoterapi kan gives , og for avancerede blærekræft , er det gjort intravenøst , mens den for overfladisk blærecancer , kan det gives som intravesikal terapi . Dette er , når kemoterapi er leveret direkte til blæren gennem et rør placeret i urinrøret . Fælles regimer i kemoterapi for sent blærekræft omfatte CMV ( cisplatin , methotrexat og vinblastin ) , og MVAC ( methotrexat , vinblastin , doxorubicin og cisplatin ) . For patienter med metastaserende blærecancer , er MVAC standard behandling .
.

Prognose

Blærekræft , der er diagnosticeret i den overfladiske scene har en overlevelsesprocent på ca 85 procent . Metastatisk blærekræft har en dårlig prognose , med omkring F5 procent af patienterne i live to år efter diagnosen . Disse er generelle statistik, og individuelle prognoser afhænger den fase af kræft , karakteristika af kræftcellerne og reaktion på behandlingen .

Living med blærekræft

under sent blærekræft kan betyde forvaltning af sygdommen er mere sandsynlighed end " helbrede ". En diætist eller din læge kan anbefale fødevarer at spise for at holde din styrke op , da mange mennesker, der lever med kræft skal nok kalorier til at holde deres vægt og protein for styrke, især i aktiv behandling . Hvis du har en stomi efter blære operation , genoptræning terapeuter eller enterostromal terapeuter kan hjælpe dig justere og vise dig hvordan man tager sig af det . Leve med en alvorlig sygdom kan være meget stressende og følelsesmæssige , så det er vigtigt at tage sig af dine følelsesmæssige behov , så godt. Støttegrupper , terapeuter , hospitaler socialarbejdere og andre mennesker , der har overlevet kræft i urinblæren kan alle være værdifulde ressourcer til at hjælpe dig på din rejse .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------