Position: hotel888 > 5 >

adjuverende behandling i fase 3 tyktarmskræft

   Når du lider af en form for kræft , er dine behandlingsmuligheder for tyktarmskræft ofte baseret på den fase af sygdommen . Som kræft forskud , gør disse behandlingsmulighed bliver mere begrænset , men kan stadig være effektivt dræber kræftcellerne . Med stadium III tyktarmskræft , er det helt almindeligt at gå gennem en form for adjuverende behandling efter den primære form for behandling

resektion


Forud for adjuverende behandling , vil de fleste tilfælde af stadium III tyktarmskræft har brug for en kirurgisk procedure kaldet en resektion . Hvad denne operation indebærer , er fjernelsen af enhver form sygt væv i de store tarme . Og afhængig af sværhedsgraden af metastase , kan det betyde , at kun en del af din kolon er fjernet , eller hele organet . Når proceduren er afsluttet , din kirurg forbinder de resterende sunde dele af dit tarmsystem , således at de rette fordøjelse kan finde sted .

Men stadium III tyktarmskræft ofte finder andre organer ramt af sygdommen , for det meste nabo denne del af dit tarmsystem . Under proceduren , kan lægen nødt til at fjerne dele af sygt væv fra andre organer i kroppen , ligesom din endetarm , tyndtarmen eller reproduktiv kirtler . Efter din operation , vil du så flytte ind i adjuvant del af din behandling .

Kemoterapi


Af alle adjuverende former for behandling af tyktarmskræft , kemoterapi er langt den mest almindelige. Det bruges til at befri kroppen af eventuelle resterende kræftceller venstre eller savnet efter kirurgisk resektion eller fjernelse af sygt væv . Oxaliplatin er et af de standard " anticancer " lægemidler, der anvendes i dag , men din læge kan i stedet vælge at bruge fluorouracil , leucovorin eller en kombination af disse lægemidler. Hvad disse stoffer gør , er skader den genetiske sammensætning af de unormale celler , så de ikke længere er i stand til hurtigt at dele sig. Dette styrer deres vækst , og ofte får cancervævet at skrumpe og dø .

strålebehandling


Selvom der ikke så almindeligt som kemoterapi , har strålebehandling også været brugt som en form for adjuverende behandling efter kirurgisk resektion . Dette kan komme i form af ekstern strålebehandling , hvor ioniserede energi er rettet over det syge område for at skrumpe ind og dræbe alle resterende unormale celler , eller intern strålebehandling , hvor en radioaktiv enhed er placeret i nærheden af ( eller endog inden for) , at vævs- tanke til indeholder kræftceller .

Biologisk Terapi

Afhængig af dit helbred , alder , sværhedsgraden af sygdom samt andre faktorer , kan du være berettiget til at deltage i et klinisk forsøg , der bruges som en form for adjuverende kræftbehandling . Med tyktarmskræft , ville det komme i form af biologiske terapi , hvor antistoffer eller vacciner gives til hovedsageligt styrke dit immunforsvar , så det kan bidrage til at bekæmpe tyktarmskræft .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------