Position: hotel888 > 5 >

define planocellulært karcinom

   Hudkræft er den mest almindelige form for kræft , og det skyldes primært den overeksponering folk får skadelige UV- stråler . Antallet af hudkræft tilfælde vokser hvert år . Blandt de forskellige hudkræft typer , er planocellulært karcinom hverken den mest almindelige eller mindst behandles , men dens symptomer og forebyggelse er stadig vigtigt at fremme god sund hud

Basics


pladecellecarcinom er en af to hudkræft ikke i melanom gruppe , hvilket betyder, at kræft er ikke fundet i mol . I stedet er det placeret i en temmelig overfladisk lag af epidermis ( huden ) . Ofte på grund af sin årsag, kræft manifesterer sig på steder oftere er udsat for sollys , ligesom ansigtet eller halsen , men det kan dukke op på nogen del af kroppen . Det er mindre udbredt end sine andre nonmelanoma modstykke , basal celle kræft .

Årsager


Den største og mest almindelige årsag til udvikling af planocellulært karcinom er udsat for sollys . Konkret UV stråler indeholder stråling, som ændrer hudens celler og forårsager hudkræft . Dog kan andre faktorer forårsager kræft udvikling , herunder kemisk eksponering , X-stråler eller arsen . Kræft er generelt mere tilbøjelige til at udvikle sig i dem med blå eller grønne øjne , lys blond hår eller lys hud . Også , at kræften har en større chance for tilbagevendende hvis det allerede er dukket og er blevet behandlet på samme sted , selv om behandlingen var 100 procent effektiv .

Symptomer


De tidligste tegn på planocellulært karcinom er pletter af eksem over det berørte område . Senere denne patch vokser ind i en rå og ujævn ømme , som ikke helbrede, i stedet bliver større . Endelig er denne ømme udvikler sig til en kræftsvulst . Kræft kan derefter sprede sig til andre dele af kroppen gennem lymfekar .

Forebyggelse /Solution

Den primære faktor i at undgå udviklingen af pladecellekræft er at begrænse eksponeringen for skadelige solens stråler , specielt en middagssolen fra omkring 11:00 til 02:00 Dette kan ske ved konstant at søge skygge , iført beskyttelsesbeklædning såsom hatte , og en god , konsekvent anvendelse af solcreme med SPF 15 eller højere . Disse foranstaltninger er endnu vigtigere for børn , da solskoldning ikke særlig skade deres chancer for at undgå at udvikle pladecellekræft . Endelig skal du sørge for at udføre hyppige selvstændige eksaminer for tegn på kræft udvikling .

Behandling

Heldigvis er omkring 95 procent af planocellulært karcinom tilfælde behandles med succes . Normalt er kræft fanget med en biopsi , hvorefter det er normalt behandles kirurgisk . At slippe af tumoren , kan en kirurg bruge overdreven varme , stråling eller kulde , og derefter skrabe svulsten ud . Hertil kommer , kan kemoterapi behandlinger anvendes i stedet for kirurgi , selvom det er mindre effektiv .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------