Position: hotel888 > 5 >

æggestokkræft test & screeningprocedurer

   Ovariecancer påvirker æggestokkene , kirtler , der producerer æg , der anvendes til reproduktion . Det kan ofte behandles med kirurgi , kemoterapi og /eller strålebehandling . Kvinder har en bedre chance for at overleve , hvis sygdommen er diagnosticeret tidligt

Bækken Eksamen


Under en underlivsbetændelse eksamen , ser en læge på og føler æggestokkene , vagina , livmoder og endetarm for unormale vækstrater .

Ultralyd


En ultralyd bruger lydbølger til at producere billeder af indersiden af en kvindes krop . Testen bruges til at finde vækster i æggestokkene , men det normalt ikke kan skelne mellem kræft og noncancerous vækster.

Imaging Scanner


Et edb- tomografi ( CT ) -scanning bruger x-stråler for at få tværgående billeder af kroppen . Denne test kan vise , hvor stor en tumor er , og om den har spredt sig til andre dele af kroppen . En positiv emission tomografi ( PET ) -scanning benytter radioaktiv glucose , som producerer billeder af forskellige dele af kroppen , for at se for forekomst af kræft .

CA 125 blodprøve

En CA 125 blodprøve bruges til at teste niveauer af et protein kaldet CA 125 i kroppen . Kvinder med kræft i æggestokkene ofte har høje niveauer af dette protein .

Laparoskopi

En laparoskopi er en test , der bruger en tændt sonde for at få billeder af æggestokkene og bækken organer og væv . Det kan bruges til at vise , om kræften har spredt sig til andre organer og væv .

Biopsi

For at afgøre om en vækst i æggestokkene er kræft , læger ofte fjerne en tumor og sende det til et laboratorium , der skal undersøges .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------