Position: hotel888 > 5 >

flere symptomer på prostatakræft

   Prostatakræft , almindelig hos mænd over 65 år , er en langsom voksende kræft , der har en fem -års overlevelsesraten for næsten 100 procent , hvis de behandles , før det har spredt sig . Regelmæssig screening anbefales , fordi det ofte giver ingen symptomer , indtil den når et fremskredent stadium eller spredes uden for kirtlen

Symptomer


Fælles symptomer på prostatakræft er hyppige eller smertefuld vandladning , nedsat urin flow , manglende evne til at urinere , blod i urinen , og igangværende nedre del af ryggen eller bækkenet ubehag .

sekundære årsager


Disse symptomer er almindeligvis ikke er forårsaget af kræft , men af en forstørret prostata .

Risikofaktorer


Flere forhold kan øge risikoen for prostata kræft, herunder en historie kønssygdom , udsættelse for giftige kemikalier , en højt fedtindhold kost og testosteron brug af narkotika.

Påvisningsmetoder

En digital rektal eksamen er en enkel , omkostningseffektiv påvisningsmetode . En anden effektiv metode er en blodprøve , der registrerer indholdet af et protein kaldet prostata -specifikt antigen ( PSA ) .

Behandling

Strålebehandling er ofte bruges, hvis kræften har spredt sig i kapslen af prostata . Fjernelse af prostata er normalt anbefales for lokaliseret kræft ; hormonbehandling bruges, hvis kræften har spredt sig . En anden form for behandling er Kryokirurgi , som indebærer indefrysning af kræftceller .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------