Position: hotel888 > 5 >

hvad er årsagerne til renalcellecarcinom ?

  

Årsager


Ændringer i DNA kan medføre renalcellecarcinom. Forskere mener, at i kræftpatienter , de gener , der forårsager celler til at vokse og ikke dø , kaldet onkogener , tænde , mens gener kaldet tumor undertrykkere , der ville tillade celler til at dø på det rigtige tidspunkt , slukke . Den von Hippel-Lindau ( VHL ) -genet og Birt-Hogg-Dube ( BFS) genet er ansvarlige for mange tilfælde af renalcellecarcinom . Disse gener kan ændres ( muteret ) at forårsage renalcellecarcinom ved arv , medicinske tilstande , eller visse valg af livsstil .

Livsstil Risikofaktorer


Risikofaktorer for renalcellecarcinom eller nyrekræft , ikke nødvendigvis forårsager kræft , men tyder snarere patienter, som kan være mere tilbøjelige til at optage den betingelse . En person med risiko for renalcellecarcinom kan reducere sine chancer for at blive diagnosticeret ved at ændre sin livsstil , eller han kan øge sine chancer for en tidlig diagnose ved at have regelmæssige scanninger , som anbefalet af en læge . Livsstil risikofaktorer for renalcellecarcinom omfatter rygning , fedme , og job-relaterede eksponering for visse stoffer , herunder asbest , cadmium , benzen , trichlorethylen ( en organisk opløsningsmiddel ) , og navnlig herbicider .

Medicinsk Risikofaktorer


renalcellecarcinom kører i familier . Fordi nogle mennesker arve genmutationer , der forårsager nyrekræft , kan en læge anbefaler regelmæssig CT scanninger til en person med en stærk familie historie renalcellecarcinom . En person , der har von Hippel-Lindau sygdom løber en større for at udvikle nyrekræft i en tidlig alder , da denne betingelse ændrer VHL genet . En person , der har arvet en tilstand, der kaldes leiomyomatosis , der forårsager fibroid tumorer har en større risiko for at udvikle renalcellecarcinom . Birt-Hogg-Dube syndrom , en lidelse , der forårsager hudkræft , rejser en individuel risiko for nyrekræft . Højt blodtryk og avancerede nyresygdom kræver dialyse også øger en persons risiko for at udvikle renalcellecarcinom .

Forebyggelse

Nogle gange lægerne ved ikke, hvad der har forårsaget et tilfælde af renalcellecarcinom , og derfor ikke kender hvordan det kunne have været forhindret . Dog anbefaler forskerne at opretholde en sund vægt og til at stoppe rygning for at hjælpe med at reducere risikoen for at udvikle nyrekræft . Vælge en kost med frugt og grøntsager , behandling af forhøjet blodtryk , og undgå eksponering på arbejdspladsen for potentielt skadelige stoffer .

Behandling

Når en patient får stillet diagnosen nyrekræft , kan lægen udføre operation for at fjerne hele nyren eller for den del , der indeholder tumor . I de tilfælde, hvor patienten er for syg til at blive opereret , kan lægen målrette renalcellecarcinom med kryoterapi ( frost) , høj-frekvens radiobølger eller strålebehandling . I nogle tilfælde er kemoterapi anvendes alene eller sammen med andre behandlinger for at helbrede patienten .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------