Position: hotel888 > 5 >

lindre kemoterapi bivirkninger

   Kemoterapi er en fælles behandling for mange former for kræft . Mens effektive i mange tilfælde er bivirkninger ubehagelige og kan omfatte kvalme , opkastning , hårtab , træthed , anæmi og infektion , blandt andre . Her er nogle måder at håndtere disse bivirkninger og medvirke til at minimere deres indflydelse på dit liv

Kvalme og opkastning


Kvalme og opkastning er blandt de mest almindelige kemoterapi bivirkninger , og sværhedsgraden af disse problemer kan variere afhængigt af kombinationen af narkotika i dit system .
Ifølge American Cancer Society ( ACS ) , at ændre den måde , du spiser kan hjælpe denne bivirkning . Stedet for at spise et par store måltider hver dag , spise prøv mindre måltider oftere og undgå de overstuffed følelse , der kommer fra efterbehandling et stort måltid . Også , alkoholsodavand en time før du spiser i stedet for at have drikkevarer med dit måltid . Undgå slik og stegt mad med betydelige fedtindhold .
Undgå lugter , der kan udløse kvalme . Hvile efter at have spist , men ikke ligge fladt , og altid huske at trække vejret dybt og prøv og slappe af , når en bølge af kvalme strejker .

Hårtab


Selvom det ikke er alle patienter i kemobehandling vil miste deres hår , hårtab er almindeligt i visse tilfælde efter et par behandlinger , ACS siger .
Prøv at bruge milde shampoo og meget blød hårbørster at undgå uforholdsmæssigt store hår tab . Brug ikke en hårtørrer , medmindre det er absolut nødvendigt , og kun bruge den på lav varme , når du tænder den .
Man skal ikke farve dit hår under behandlingen , og holde en kort frisure , som vil gøre dit hår ud fyldigere og tykkere .

Træthed


Træthed er et meget almindeligt problem blandt dem, der går igennem behandling med kemoterapi. Denne virkning vil forsvinde du har afsluttet din behandling , men du bliver nødt til at lære at håndtere det i mellemtiden .
ACS anbefaler at få masser af hvile og planlægge din dag til at omfatte lur eller i det mindste tidspunkter , hvor vil du ikke have noget at gøre , der kræver betydelige energibesparelser .
Sørg for at du spiser en varieret kost for at opretholde en velafbalanceret kost og kun forbruge energi på de aktiviteter , der er topprioriteter . Kort sagt , ikke overdrive det . Få op langsomt for at undgå at blive svimmel , så spørg familie eller venner til at hjælpe dig med mere vanskelige opgaver .

peptider og antioxidanter

Ifølge eMaxHealth. com har undersøgelser konstateret, at peptider , der er indeholdt i komælk kan afhjælpe bivirkninger af kemoterapi . De peptider i mælken stimulere produktionen af antioxidanter . Denne stigning i antioxidanter bekæmper forekomsten af frie radikaler genereret af kemoterapi . Den overflod af frie radikaler i kemo patienter kan overanstrengelse og skade , at deres vitale organer . Desuden bør patienter, som gennemgår kemoterapi spørge deres læge om , hvad antioxidant-rige kosttilskud de skal tage for at hjælpe neutralisere frie radikaler niveauer .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------