Position: hotel888 > 5 >

risici for donorer i knoglemarvstransplantationer

   Knoglemarvstransplantationer bruges til at behandle aplastisk anæmi og visse immundefekt sygdomme , som forhindrer en patients egen knoglemarv fra at producere blodceller . De hjælper kræftpatienter overvinde virkningerne af højdosis kemoterapi og strålebehandlinger , som kan ødelægge knoglemarven . De er også effektive behandlinger for lymfom og leukæmi , kræft , der begynder i en patients immunforsvar og knoglemarv . Men før han bliver en knoglemarvsdonor , så tal med din læge om de potentielle risici , du kan støde på .

Fakta


Når du donere knoglemarv til en transplantation , vil du få bedøvelse og taget med til en operationsstue . Kirurgen gør cirka fire små snit på ryggen . Hun bruger derefter disse snit til at indsætte en hule nål gennem huden ind i din skinkeben , så hun kan fjerne nogle af din knoglemarv . Hospitalspersonalet vil overvåge dit recovery som bedøvelsen aftager . I en typisk fremgangsmåde , kan du forlade hospitalet samme dag . Der er potentielle risici for donorer i knoglemarv transplantationer , herunder bivirkninger anæstesi , nerveskader og smerter , men i de fleste tilfælde er der ingen langsigtede bivirkninger .

Reaktion på Anæstesi


Knoglemarv donorer kan være gives enten generel anæstesi eller lokal i form af en epidural . Begge typer af anæstesi kan udløse bivirkninger . Du kan opleve en farlig fald i blodtrykket eller en undertrykt på vejrtrækning . Hvis du har en allergisk reaktion på anæstesi , kan du have vejrtrækningsproblemer under proceduren . Der er en lille risiko for, at dine negative reaktion vil være alvorlige nok til at forårsage død .

Smerter


Anæstesi blokke smerten af de faktiske knoglemarvsdonation proces . Når det er overstået , de fleste mennesker oplever nogle stivhed og mindre smerte . Du kan føle mere smerte end den gennemsnitlige person , alvorlig nok til at forstyrre dine daglige gøremål . Smerten kan også vare længere end de sædvanlige par dage ubehag , der forventes . Komplikationer såsom infektion eller indre skader i løbet af proceduren øger din risiko for at blive i smerte .

nerveskader

Under knoglemarvsdonation procedure , der er en risiko for , at du vil opleve nerveskader . Dette kan ske, når kirurgen gør indsnit i ryggen eller når hule nålen er sat i din krop til at trække marv for transplantationen. Hvis en af dine nerver er beskadiget , kan du opleve smerter , problemer med mobilitet eller et tab af følelse .

Andet

Andre risici for donorer i knoglemarvstransplantationer omfatter muskel- eller knogle skader , mens marv bliver hentet . Du kan få en infektion under helingsprocessen eller opleve blødning fra såret websteder i løbet af din helbredelse. Mens de fleste donorer er tilbage til deres regelmæssige rutiner i et par dage , er der en risiko for, at du vil føle dig mere træt end de fleste mennesker . Hvis det sker , kan det tage et par uger, før du føler inddrives fra at give blod . Chancen for, at du vil opleve nogen af disse komplikationer er slank , og de fleste donorer sig hurtigt og helt uden langsigtede problemer .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------