Position: hotel888 > 5 >

testikelkræft kur

   Ifølge National Institutes of Health , er testikelkræft den mest almindelige form for kræft for mænd i alderen mellem 20 og 35 . Denne sygdom kan være dødbringende , hvis den breder sig, men det er meget helbredes , hvis sygdommen diagnosticeres tidligt . The American Cancer Society siger, at det har en samlet kur på 95 procent , med en sats på 99 procent for dem, hvis kræften har endnu ikke spredt . Alle mænd bør kende tegn på testikelkræft , så de kan være opmærksom på eventuelle problemer og konsultere en læge så hurtigt som muligt at øge deres chancer for en kur .

Symptomer


Det NIH siger , at symptomerne på testikelkræft omfatter en smertefri klumper eller hævelse i et af testiklerne , ømhed i lysken eller maven , smerter i testiklen eller scrotalt område eller væske pludselig opbygning i pungen . NIH siger , at alle mennesker bør være opmærksom på disse symptomer , men de , der har en en ikke-nedsunkne testikler eller unormal testikel udvikling bør være særligt forsigtige . Disse to faktorer giver dem en større risiko for denne tilstand , det samme gælder kaukasiske eller har familiemedlemmer, der har haft testikelkræft .

Diagnose


En læge skal diagnosticere testikelkræft og bestemme omfanget af problemet , før behandlingen kan begynde . Diagnose starter normalt med en fysisk undersøgelse af testikler for at lede efter eventuelle afvigelser . Hvis der er nogen , vil yderligere undersøgelser blive gjort for at se, om patienten har kræft eller om der kunne være en anden årsag . NIH siger de mest almindelige test omfatte blodprøver og en ultralyd . Sommetider kirurgi anvendes . Den procedure fjerner hele testiklen , og dens væv undersøges for forekomst af kræft .

Typer


Det NIH har identificeret to hovedtyper af tumorer i testiklerne . De kaldes seminomer og nonseminomas , og hver vokser og spreder sig på en anden måde . Nonseminomas normalt vokse og sprede hurtigere end seminomer og kan være vanskeligere at behandle . Seminomer tendens til at være mindre aggressive og reagere på stråling . Nogle tumorer i testiklerne indeholder både nonseminoma og seminoma celler .

Faktorer

Det NIH siger, at der er mange faktorer , der påvirker , om testikelkræft kure vil arbejde . Disse omfatter etape af testikelkræft , om den har invaderet andre dele af kroppen , den nøjagtige type kræft , tumor størrelse og antal og størrelse af involverede lymfeknuder . Hvis svulsten er stor eller kræft er aggressiv og havde flyttet hele mandens krop , kan en kur ikke være mulig.

Behandlinger

Ifølge Mayo Clinic , er de fleste tilfælde af testikelkræft behandles ved fjernelse af påvirket testikel . Yderligere behandling er tilføjet som passende . I nogle tilfælde kan kirurgi være alt der er påkrævet. I andre, kan patienten har behov for kemoterapi eller stråling for at sikre , at alle kræftceller er blevet dræbt . Stråling anvendes typisk til seminoma kræft , mens kemoterapi bruges til kræft , som har spredt sig til andre dele af kroppen . Disse behandlinger kan ofte helbrede kræft helt .

For fremskredent testikelkræft eller kræft , der returnerer , kan en stamcelletransplantation hjælp . Mayo Clinic , at stamceller høstes fra patientens krop og derefter frosset . Han gennemgår højdosis kemoterapi at udslette kræft . Kemoterapien kan også dræbe hans knoglemarv , men efter den behandling hans lagrede celler bruges til at genopbygge det .

Advarsel

Ifølge NIH , testikelkræft kure ofte forårsager infertilitet . Selvom kræften er fjernet , kan mennesket ikke være i stand til at få børn efter at han er helbredt . NIH siger , at mænd , der måske ønsker at blive fædre i fremtiden bør overveje bank nogle af deres sæd , før deres kræftbehandling begynder . Sæden er frosset og gemt . Det kan være optøet til senere brug til at imprægnere en kvinde .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------