Position: hotel888 > 5 >

kræft sårbehandling

   Mens der kan være mange fordele ved din standard kræft behandlinger, såsom kemoterapi og strålebehandling , at disse tilgange pleje kan have bivirkninger . Et af de mere ubehagelige bivirkninger er, at kræft-relaterede sår i munden . Som du gennemgå et behandlingsforløb , kan du begynde at lægge mærke til rød eller hvid læsioner udvikle langs indersiden af munden . Det meste af tiden , de er ganske smertefulde og kan gøre det stadig vanskeligere at spise , drikke og endda resten

Oral Hygiejne


Af alle de ting, du kan gøre for at behandle kræft sår , mundhygiejne er en af de mest effektive . Selvom dette ikke garantere, at du ikke vil udvikle kræft-relaterede sår , kan det gå en lang vej mod at forebygge deres dannelse samt hurtigere tidspunktet for inddrivelsen . Sørg for at have en tand helbredsundersøgelse før behandlingen . Dette vil sikre , at intet er galt med dine tænder , tandkød eller mund . Hvis du lider af sygdomme eller infektioner , vil de ofte bliver værre i løbet af behandlingen .

Når du er begyndt behandling , er det vigtigt at tage sig af dine tænder og tandkød , så børste dine tænder efter hver måltid . Brug en blød børste tandbørste og almindelig tandpasta , der indeholder fluor . Undgå tandpasta , der indeholder kridtning eller slibende stoffer , da de yderligere kan irritere sår . Skyl din tandbørste efter hvert brug . Varmt vand virker bedst , men så længe du ikke er at rense det med en antiseptisk , bør enhver temperatur være fint .

Følg børstning med en lille tandtråd mellem tænderne , men sørg for tandtråd er vokset , og at du ikke er for groft . Kemoterapi kan gøre dit tandkød tilbud , og det yderligere pres og friktion fra tandtråd kan få dem til at bløde , så lægge særlig vægt på denne del af din rutine .

Hvis der er sår i øjeblikket i munden , kan du overveje at lave en " beroligende løsning " , som du kan hvislen mellem dine kinder og tage brodden af disse små læsioner . Alt du behøver er 1 tsk . af bagepulver og 2 kopper koldt vand .

Kost


En anden vigtig facet til pleje af kræft-relaterede sår er din kost . Ikke alene er kræft tager en vejafgift på dit system , men behandlingen er påvirker dit immunsystem så godt. Bidrage til at øge dit immunforsvar ved at indarbejde mere frugt , grøntsager og fuldkorn i din kost . Dette kan ofte hjælpe din krop helbrede sår meget hurtigere .

Dette sundere , bør mere velafbalanceret kost kobles sammen med en stigning i væskeindtagelse , så drik et sted mellem 64 og 96 ounce vand hver dag . Dette vil sikre, at du ordentligt hydreret , og kan gå en lang vej at forhindre sår .

Medicin


Udover god mundhygiejne og en ordentlig kost , kan det også være nødvendigt at bruge medicin til at mindske smerten ved disse sår . Ting som aktuelt smertestillende og belægning agenter kan mindske smerter og beskytte sår fra yderligere irritation og skader . Tal med din læge om en recept på et eller flere af disse medikamenter . Bedre endnu , så spørg din læge om palifermin , en receptpligtig medicin , der kan fremme ny cellevækst , fremskynde tilbagebetalingen tidspunktet for sår . Ikke alle er berettiget til denne form for behandling , men du skal stadig spørge .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------