Position: hotel888 > 5 >

myelomatose levetid

   Ifølge National Cancer Institute ( NCI ) myelomatose er en usædvanlig form for kræft , der udvikles i plasmaceller ( type af hvide blodlegemer , der hjælper med at bekæmpe infektion) . Over tid , formere maligne myelom celler og samles i knoglemarven . Når myelomceller ophobes i en række af dine knogler , er sygdommen kendt som myelomatose . Der er i øjeblikket ingen helbredelse for myelomatose

Effekter


The American Cancer Society ( ACS ) siger om 20. 580 mænd og kvinder i U. S. vil blive diagnosticeret med myelomatose i løbet af 2009 . Det anslås 10. 580 voksne blev forventes at dø af sygdommen i 2008 .

ACS siger myelomatose , skubber overvækst af plasmaceller i knoglemarven ud af den normale bloddannende celler , der kan føre til blodmangel ( en forskel af røde blodlegemer ) .

Myelomatose kan også sænke niveauet af blodplader i blodet , hvilket gør patienterne mere tilbøjelige til at blødninger og blå mærker .

Symptomer


Ved starten af myelomatose kan der være få , hvis nogen symptomer . Efterhånden som sygdommen skrider frem, kan du føler dig træt og svag og lider af kvalme eller forstoppelse .

Du kan også opleve knoglesmerter , især i ribbenene og tilbage og kan lide af brækkede knogler oftest i rygsøjlen .

Andre tegn på myelomatose inkluderer feber , hyppig vandladning , overdreven tørst og vægttab .

vågent Venter


Hvis symptomerne ikke er til stede ( ulmende myelom eller fase 1 myelom ) kan Deres læge foreslå " vagtsomme venter , " udsætte behandlingen , indtil du begynder at opleve symptomer på sygdommen . I løbet af denne vent-og-se periode vil du sandsynligvis besøge din læge hver tredje måned .

Behandling

NIC siger, at der er flere behandlingsmuligheder til rådighed for myelomatose . Kemoterapi ødelægger hurtigt voksende myelomceller . Målrettede behandlinger bruge stoffer , der hæmmer væksten af myelomatose celler ved at blokere virkningen af et abnormt protein , der tilskynder til vækst af myelom celler .

I nogle tilfælde steroider bruges alene eller sammen med andre behandlingsformer til at behandle myelom . Teorien er , at steroider dræber myelomceller .

Prognose

Tegn og symptomer på myelomer kan forbedre en periode, men kun få om nogen patienter faktisk kan betragte sig selv helbredt for sygdommen. De fleste patienter diagnosticeret med myelomatose vil i sidste ende dø af det . Det anslås, at 10 procent af patienterne er i live mere end 10 år efter diagnosen , ifølge NetDoctor. co. uk .

overlevelsesrate

The American Cancer Society siger den fem- års relativ overlevelse for myelomatose er ca 35 procent . Yngre mennesker har en mere lovende udsigter end de ældre .

ACS siger seneste fremskridt i behandlingen kan resultere i en mere gunstige udsigter for nydiagnosticerede patienter .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------