Position: hotel888 > 5 >

prostatakræft uddannelse

   Ifølge den Prostate Cancer Foundation , er en ud af hver seks mænd forventes at blive diagnosticeret med prostatakræft . Forskning fastslår, at i 2009 ca 190,000 mænd i USA vil blive diagnosticeret med sygdommen . Af denne grund er det bydende nødvendigt for den enkelte at blive uddannet på prostatakræft , de risici , hvordan man skal klare en positiv diagnose og de mulige behandlinger

Den Prostate


Den prostata er en lille kirtel ( ca. på størrelse med en valnød ) , der hviler under blæren på den mandlige anatomi . Dets vigtigste funktion er at hjælpe i produktionen af sæd og støtte i befrugtning . En yderligere funktion af prostata er at hjælpe med at kontrollere vandladning . Kørsel direkte gennem prostata er urinrøret . Urinrøret er de rejsende punkt for urin og sæd til at passere .

tegn på kræft i prostata


Prostatakræft er indregnes, når der er vækst af celler i prostata , der danner en svulst . Denne fase af vækst kan forblive langsomt i mange år , og svulsten anses ondartet på dette stadium . Når tumoren forskud , kan det imidlertid begynde at sprede til andre omkringliggende væv . Et af tegnene på prostatakræft er hyppig vandladningstrang . Fordi prostata er placeret ved siden af urinrøret , overvækst af unormale celler lægger pres på dette område . Andre symptomer på prostatakræft omfatte en svag strøm af urin , brændende eller smerter under vandladning , blod i urinen eller sæd , og ubehag i hofter , lænd og øvre lår . De fleste af disse symptomer , vil blive oplevet , hvis prostatakræft er forbi den tidligste fase .

Diagnose


En række tests vil blive afsluttet med en praktiserende læge for at kontrollere, at unormale celler og især symptomer er i virkeligheden , prostata cancer . Mest sandsynligt vil en biopsi udføres på prostata til yderligere at undersøge væv . Den biopsi procedure er i stand til at afgøre , om vævet er kræft , og kan udføres under en ambulant besøg . Da cellerne er undersøgt , vil lægen kigge efter en skelnen mellem en "low-grade " og "high-grade " celle . Sondringen mellem de to er , at lav-grade celler ligner normale celler i udseende , mens high- grade celler har ændret sig det punkt, at de ikke længere ligner normale celler form eller størrelse . En række af test vil også blive udført for at bestemme den fase af kræft . Tidlige stadier af prostatakræft vil betyde , at kræft er signifikant begrænset til prostata . Hvis den fase af kræft er avanceret , er det muligvis nået andre organer .

Behandlinger

Der er mange muligheder for behandling af prostatakræft . Hvis de behandles tidligt , mange mænd har en god chance for at leve et sundt liv . Den rette behandling vil afhænge af de enkelte mands personlige behov , præferencer og sygehistorie . De vigtigste kilder til behandling falder i flere kategorier . Dette omfatter kirurgi og en bred vifte af behandlinger . Hvis en mand vælger kirurgi , er han valgt at fjerne alle områder af prostata for at sikre, at tumorer er fjernet. Dette kaldes en prostatektomi . Hvis en mand vælger at nærme prostatakræft med et middel til behandling , kan han vælge stråling , hormon eller kemoterapi . Stråling og kemoterapi fokus på at dræbe kræftceller og eventuelle omkringliggende celler, der kan blive berørt . Hormonbehandling forsinker aktivitet af testosteron i kroppen , hvilket naturligvis hjælper cellevækst .

Side Effects

Der er mange bivirkninger relateret til behandling af prostatacancer . Disse bivirkninger kan afhænge af metode til behandling . For mænd , der gennemgår kemoterapi , kan bivirkninger omfatter kvalme , opkastning og træthed . Andre bivirkninger omfatter urin og afføring dysfunktion , samt erektil dysfunktion . Det er også vigtigt at bemærke, at fertiliteten er især påvirket af prostata cancer .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------