Position: sygdoms > 5 >

årsager til livmoderkræft

  

Hvad er livmoderkræft ?


livmoderkræft påvirker indvendige foring af livmoderen , eller endometriet . Uterine ( endometriecancer ) kræft opstår i den øverste del af livmoderen , det er en anden kræft end den nederste del af livmoderen , eller livmoderhalsen . De fleste af uterine kræft start i endometrium , med kun en lille del , der begynder i en muskel i livmoderen , i henhold til American Cancer Society ( ACS ) .

Østrogen og livmoderkræft


Langvarig eksponering for det kvindelige hormon østrogen menes at forårsage livmoderhalskræft . Østrogen stimulerer endometrisk vækst , selv om hvordan østrogen specifikt får cellerne til at blive til kræft , er ukendt, ifølge ACS . Østrogenerstatningsbehandling at lindre menopausale symptomer , såsom hedeture og vaginal tørhed , rejser en kvindes risiko for at udvikle livmoderkræft . Hormonet progesteron sænker risikoen for livmoderkræft , så præparater, der indeholder en kombination af østrogen og progesteron er forbundet med en lavere risiko . P- piller lavere livmoderkræft risiko og kan give en beskyttende effekt op til 10 år efter en kvinde ophører med p-piller . Østrogen produceres naturligt også øger en kvindes risiko for livmoderkræft i henhold til ACS . For eksempel går kvinder, som påbegyndes menstruation før 12 års alderen , eller som gennem overgangsalderen efter alder 52 har en øget risiko for livmoderkræft . Desuden kvinder med betingelser , der producerer højere østrogen niveau end normalt , som f. eks polycystisk ovariesyndrom , visse typer af ovarie tumorer eller atypisk endometriehyperplasi , er mere tilbøjelige til at udvikle livmoderkræft end kvinder uden disse betingelser .

Fedme


Østrogen er fremstillet primært i æggestokkene , men det er også produceret af fedtceller . Derfor bør kvinder , der er overvægtige er i risiko for livmoderkræft . Diabetes og en fedtrig kost er også forbundet med en øget risiko for livmoderkræft , fordi deres forbindelse med overvægt og fedme .

Nonhormonal Årsager

Østrogen eksponering er kun en af de potentielle risikofaktorer for livmoderkræft . En familie historie af enten livmoder eller kolon kræft kan medføre en øget risiko , men kun en lille del af kvinder med livmoderkræft i henhold til ACS . Stigende alder er en risikofaktor for alle typer af kræft . Behandlinger for bryst-eller æggestokkræft kan prædisponere en kvinde at livmoderkræft . Tamoxifen , der anvendes for brystkræftbehandling , har østrogene egenskaber og kan forårsage endometrie vækst . Stråling til bækken området til at behandle kræft i æggestokkene kan beskadige DNA uterin celler , hvilket resulterer i kræft .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------