Position: sygdoms > 5 >

behandlinger & bivirkninger for hudkræft

   Hudkræft opstår , når celler i huden vokse i en unormal måde . De behandlinger , der er tilgængelige for hudkræft vil afhænge af sværhedsgraden af tilstanden . En tidlig diagnose i høj grad forbedrer resultatet af disse behandlinger . Det er vigtigt at bemærke eventuelle forandringer i hud og vise din læge nogen misfarvninger eller sår , der ikke heler ordentligt

Diagnose


Diagnose er den vigtigste del af behandlingen og helbredelse hudkræft . En tidlig diagnose giver patienten en langt bedre chance for en vellykket behandling . Vis lægen , hvis du bemærker ændringer i størrelse eller farve en muldvarp . Vurdere enhver sår på kroppen, der ikke er helet ordentligt . Denne selvevaluering registrerer hudkræft i sin tidligste stadier .
Diagnosen kræver en biopsi at være nøjagtig . En biopsi er en prøve af væv taget fra det berørte område . Et laboratorium vil analysere prøverne at afgøre, om hudkræft er til stede . Diagnosen vil også afgøre den fase af kræft , hvilket betyder , om kræften kun påvirker huden , eller hvis den har spredt sig til andre områder af kroppen .

Behandlinger


Indefrysning eller udtagelse det berørte område er to af de behandlinger af hudkræft . Frysning dræber væv med flydende nitrogen , og det falder ud på egen hånd , når huden tør op . Excision skærer påvirket væv ud . Begge procedurer vil efterlade et ar . Lasere og Mohs kirurgi fjerner kræftceller med kun et lille ar efterladt .
Stråling og kemoterapi ødelægger kræftcellerne uden kirurgi . Kemoterapi bruger medicin til at dræbe kræftcellerne . Hudkræft behandles med topikale kemoterapi narkotika . Systemisk kemoterapi behandler kræft, der har spredt sig til andre områder af kroppen . Systemisk kemoterapi indfører narkotika i kroppen eller system til at ødelægge kræftceller .

Side Effects


Ardannelse er en almindelig bivirkning fra hudkræft behandling . Læger er dygtige til udtagelse påvirket væv fra et berørt område , og efterlader kun et lille ar bag . Enhver behandling for hudkræft , der fjerner de berørte væv fra huden , kan resultere i et ar . Det er vigtigt at finde en læge , der er oplevet i denne type behandling .
topiske cremer , der anvendes for hudkræft kan forårsage betændelse . Der kan endda være ar efter at have brugt disse kemikalier for hudkræft behandling . Systemisk kemoterapi kan fremkalde kvalme og opkastning sammen med hårtab . Nogle patienter oplever træthed og sår i munden med denne type hudkræft behandling .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------