Position: sygdoms > 5 >

bivirkninger af kemo

   Kemoterapi, eller " kemo "for korte , er kemisk behandling bruges til at dræbe kræftceller . Kemoterapi er meget effektivt anvendes i behandling af mange typer af kræft , men det har mange bivirkninger

Historie


Kemoterapi blev første gang brugt til behandling af cancer i 1940'erne . Kvælstof sennep var den første kemikalie, der bruges i kemo med yderligere kræftlægemidler tilføjet med tiden. I dag er der over 100 lægemidler, der anvendes i kemoterapi .

Hårtab


Hårtab er en af de mest almindelige og mest foruroligende kemo bivirkninger . Hårtab i forbindelse med kemoterapi begynder omkring to -tre uger i behandling . Hårtab kan være pludselige eller langsom . Hårtab fra kemo er midlertidig , hår gror ud igen efter kemoterapi er stoppet

Kvalme


Kvalme , at resultaterne fra kemoterapi kan behandles på flere måder . Receptpligtig medicin mod kvalme , kan ordineres og andre stoffri metoder , såsom at spise små måltider i løbet af dagen , drikker masser af vand , og undgå dårlig lugt kan bidrage til at mindske kvalme , der er en bivirkning af kemo .

smerter og følelsesløshed

Smerter , at resultaterne fra kemo oftest nervesmerter . Kemoterapi kan forårsage smertefulde følelsesløshed i ekstremiteterne kendt som perifer neuropati . Et beslægtet kemo bivirkning er paræstesier , der er følelsesløshed i ekstremiteterne såsom hænder og fødder .

Træthed

Træthed er en bivirkning af kemo og andre former for kræftbehandling . Træthed går ud over træthed til det punkt at være næsten lammende . Sværhedsgraden af træthed som følge af kemo varierer fra person til person . For nogle træthed varer flere dage efter kemo -behandlinger og for andre træthed fortsætter selv efter ophør af kemoterapi .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------