Position: sygdoms > 5 >

blærekræft årsager

  

Introduktion


Ifølge American Cancer Society ( ACS ) , en anslået 70. 980 amerikanere vil være nyligt diagnosticeret med blærekræft i 2009 . Af diagnosticeret disse , en tilnærmelsesvis 14. 330 vil dø af sygdommen i de samme år . Men der er grund til håb . Ifølge ACS er der mere end 500. 000 overlevende af sygdommen spredt ud over hele nationen .

Cell Growth


Blærekræft opstår, når den genetiske materiale , der gør op cellerne i blæren væv bliver ændret . Den ændrede celler begynder at dele med en stigende rente , langsomt voksede sig større og større , indtil en masse dannes , kaldes en tumor . Hvis ikke fanget i tide , kan celler fra dette primære tumorspredning ind i det omgivende lymfeknuder og i blodbanen . Kræft kan derefter bruge fartøjer af blod og lymfesystemet at rejse til andre sites . Cellerne danner derefter sekundære tumorer i organer og lymfeknuder i hele kroppen . Ifølge den amerikanske Cancer Society , har ikke en enkelt årsag er fastlagt for at udvikle sygdommen , men der er risikofaktorer, der kan gøre dig mere sårbar over for dannelsen af blærekræft

ryger


Ifølge Mayo Clinic . De, der ryger, er i størst risiko for at udvikle blærekræft . Når du ryger , kemikalierne fra ingredienserne af cigaretten hober sig op i urinen . Da urinen sidder i blæren afventer din næste rejse til badeværelset , er væggene i blæren udsat for kræftfremkaldende ( kræftfremkaldende ) ingredienser i cigaretter . Disse toksiner kan ændre den genetiske sammensætning af blærevæggen celler , der kan så blive til kræft .

Betændelse

Kronisk tilfælde af betændelse i blæren kan også bidrage til udviklingen af blærekræft , især pladecellekræft . Kronisk betændelse kan være forårsaget af hyppige blære -infektioner , katetre , eller visse bakterielle infektioner . Over tid , kan kronisk betændelse skader cellerne af blæren . Denne skade kan ændre sammensætningen af blæren celler , der potentielt får dem til at blive til kræft .

Alder

alder kan også spille en faktor i udviklingen af blærekræft . Faktisk , ifølge Mayo Clinic personer over 65 år udgør størstedelen af den nyligt diagnosticeret befolkning . Sjældent er blærekræft ses hos personer under denne alder af 40 år.

Chemicals

Udsættelse for visse kræftfremkaldende kemikalier kan også bidrage til dannelsen af blærekræft . Dette er især en risiko for dem, der arbejder i tekstil-, gummi- eller farvestoffer industrier , som kemikalier , der anvendes i produktionen af disse produkter kan have en kræft -forbindelse. Industrielle arbejdspladser , der bruger arsen er også risiko for at udvikle blærekræft . Heldigvis , moderne beskæftigelse love kræver , at de rette sikkerhedsprocedurer forblive på plads for at beskytte arbejdstagerne mod mulige eksponering for kræftfremkaldende stoffer på arbejdspladsen .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------