Position: sygdoms > 5 >

diagnosticering af astrocytoma

   En gliom er en tumor , der starter i enten hjernen eller rygsøjlen fra gliaceller . Astrocytoma tumorer stammer fra astrocyte celler , en type glial celle, der har en stjerne form . Tumorer er ikke begrænset til et område af hjernen , men er almindelige i cerebrum . Ifølge neurosurgerytoday. org , er en astrocytoma den mest almindelige gliom i hjernen

Klassificering


Der er flere typer af astrocytomas og er klassificeret som lav kvalitet , anaplastisk , og glioblastomas . Lav kvalitet astrocytomas er den mindst almindelige og langsomt voksende . Mange gange vil de blive til en hurtigere voksende type . De anaplastisk og glioblastomas er mere aggressive og mere almindelige . De glioblastomas er den hurtigst voksende og vil have områder af døde tumorceller .

Symptomer


De fleste symptomer på en astrocytoma tumor skyldes trykket i kraniet . Symptomerne er bl. a. hovedpine , opkastning og en mulig ændring i mental tilstand . Sløvhed og personlighed ændringer er også fælles med tilstedeværelsen af tumor . Mange gange anfald er forbundet med en astrocytoma tumor .

Årsag


Årsagen til en astrocytoma tumor ikke er kendt .

Diagnose

En fysisk eksamen ved en neurolog hjælper med at vurdere symptomer. En fysisk undersøgelse omfatter test for hørelse , syn , reflekser og balance . Resultaterne af den fysiske eksamen bestemme det næste skridt for diagnose . Hvis det er nødvendigt for diagnose , en CT- scanning eller MR giver neurologen for at se det bløde væv i hovedet . Disse værktøjer hjælper med at finde svulsten . En biopsi er normalt nødvendig , når en svulst er fundet gennem billeddannelse . Biopsien fjerner en del af svulsten til at vurdere , hvilken type kræft til stede og bistå lægen at vælge den bedste behandling type . I sjældne tilfælde, hvor disse undersøgelser er ikke entydige , er væsken i hjernen og rygmarven evalueres .

Behandling

Behandling for en hjernesvulst varierer på grund af placeringen af tumoren , sværhedsgraden af symptomer , og den hastighed som svulsten vokser . Kirurgi er en foretrukken behandling, da den bruges til at fjerne svulsten . I de tilfælde , hvor tumor udstråler fra et midtpunkt , er kirurgi anvendes til at fjerne så meget som muligt. Strålebehandling er nødvendig for gliom type tumorer . Strålingen selektivt mål kræftceller mens det sunde hjernevæv alene . Kemoterapi er en sekundær rensning anvendes i visse tilfælde .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------