Position: sygdoms > 5 >

lungekræft & cigaretter

   Rygere står over for en øget risiko for lungekræft , som kan være dødbringende . De kemikalier i cigaretter er meget giftige , og mange har vist sig at være kræftfremkaldende stoffer . Som er udsat for passiv rygning er også en øget risiko for lungekræft . Den bedste måde at undgå denne risiko er at stoppe med at ryge i dag . Tal med en sundhedsmedarbejder om strategier og medicin , som vil hjælpe dig holde op

Rygning og lungekræft


Ifølge National Cancer Institute , rygning er den største enkeltstående årsag kan forebygges dødsfald i USA . NCI , at cigaretrygning forårsager 87 procent af Lung Cancer . Lungekræft er en særlig dødelig form for kræft . Det er den hyppigste årsag til kræft død hos både mænd og kvinder .

Chemicals i Cigaretter


The National Cancer Institute har katalogiseret mere end 4. 000 skadelige kemikalier i cigaretter . Dette tal omfatter mere end 60 kræftfremkaldende stoffer . Disse kemikalier omfatter tjære , kulilte , arsenik og bly . Rygning negativt påvirker alle større orgel i kroppen . En ryger risiko for at udvikle lungesygdom afhænger af mængden af tid, at hun har røget , hyppigheden af rygning , og antallet af cigaretter hun ryger hver dag .

passiv rygning og lungekræft


Faren er ikke begrænset til rygeren . Inhalere passiv rygning på regelmæssig basis øger også risikoen for at udvikle lungekræft . National Cancer Institute rapporter om, at passiv rygning betragtes som en kræftfremkaldende, og at 3. 000 lungekræft dødsfald om året skyldes passiv rygning .

Fordelene ved Afslutning

Den eneste måde at forebygge risikoen for lungekræft, er forbundet med cigaretrygning er at holde op . National Cancer Institute påpeger , at jo tidligere du forlade mere positiv indvirkning vil være på dit helbred . Folk , der afslutter inden de er 50 år gammel mindske deres risiko for at dø i de næste 15 år det halve .

Tal med en medicinsk uddannet

Hvis du er bekymret for effekten af cigaretter på dine lunger , eller ønsker at vide mere om sammenhængen mellem rygning og lungekræft , så tal med din læge . Han kan fortælle dig om de risici, der er forbundet med en rygende vane , og hjælpe dig komme med en strategi for at holde op helt .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------