Position: sygdoms > 5 >

måder at sænke PSA efter prostataoperation

   Et af de ledende indikatorer for prostata kræft er en stor prostata -specifikt antigen ( bedre kendt som PSA ) niveau i blodet plasmaniveauet af mænd. Høje PSA niveauer er ofte anledning til bekymring, da de indikerer abnormiteter i prostata , herunder den mulige tilstedeværelse af en ondartet vækst i prostata området . En biokemisk fornyet høj PSA'er kan iagttages efter prostata operation , der kan tyde fremtidige problemer . Mænd kan behandle højt PSA- niveauer efter prostata operation for at sikre fortsat prostata sundhed .

hormonbehandling


Androgen deprivationsbehandling , bedre kendt som hormonbehandling, interfererer med testosteronniveau hos mænd efter prostata operation, og kan sænke PSA niveauer . Blokering testosteron resulterer i en mangel på brændstof for prostatakræft celler , der hæmmer deres vækst . Østrogenbehandling i sig selv eller i kombination med andre anti-androgener , kan også være en effektiv behandling på at sænke PSA niveauer . Seksuel bivirkninger relateret til behandling af denne type er almindelige og uforudsigelige . En sådan behandling kan føre til forringelse af muskelmasse , den langsommere eller standsning af hårvækst , og erektil dysfunktion . På grund af dette, er disse behandlinger administreres og overvåges nøje af læger til at bestemme effektiviteten . Umiddelbare biopsier kan blive foretrukket af patienter , som er forsigtig med sådanne bivirkninger .

Antibiotika


Antibiotikabehandling har været bestemt af Food and Drug Administration til at være en sikker behandling for den fælles post- kirurgi bivirkninger af prostata betændelse . Læger håber , at antibiotika og /eller andre medicinsk behandling , herunder nye antibiotika såsom Cipro , vil være i stand til at hjælpe med at nedsætte PSA niveauer . Mens inflammation og hævelse forårsaget af prostata kirurgi kan ofte afhjælpes ved behandling med antibiotika , har ingen afgørende sammenhæng er vist mellem behandling med antibiotika og sænke PSA niveauer .

I prøvninger rapporteret af Klinisk Trials. gov , Cipro , som er et fælles anti-inflammatorisk antibiotika , blev testet som en metode til at sænke PSA niveauer . Cipro var ikke mere effektiv til at sænke PSA niveauer end placebo medicin . Mens dette ikke nødvendigvis betyder , at Cipro er ineffektiv til behandling af højt niveau af PSA'er , kan det vise , at yderligere prøvning er nødvendig , før afgørende resultater kan bestemmes . Mange læger foretrækker stadig antibiotika som en mellemmand skridt i behandling af forhøjet PSA 's efter operationen , før du udfører en biopsi .

Watch og Vent


Det sidste, mange mennesker ønsker at høre efter en lang og besværlig rejse tilbage fra prostata kirurgi er at vente en uge eller mere , før du søger nogen test . Mange læger er imidlertid understrege, at gå en biopsi straks efter højt PSA niveauerne kan være en smertefuld , dyrt , og i sidste ende unødvendig fejl . Udsving i PSA niveauer efter prostatakræft kirurgi er normalt , så mange som halvdelen af alle mænd , der gennemgår prostataoperation kan ende op med unormale PSA niveauer i den første prøve . Laboratorium fejl og svingende niveauer kan betyde en patient har ikke noget problem overhovedet . Før du springe til en konklusion om stigende PSA tæller efter en operation, bør du vente og få en second opinion .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------