Position: sygdoms > 5 >

strålebehandling for prostatakræft

   Strålebehandling er et fælles redskab , der anvendes af medicinske fagfolk til at dræbe eller ødelægge kræft celler, der kan forblive i kroppen efter en operation, eller som et første trin behandling for lav kvalitet eller lav -trins kræft vækst findes i prostata . Stråling kan også være en mulighed for de patienter, der oplever en gentagelse eller genvækst af kræft væv celler i prostata stykke tid efter operationen på prostata , eller fuldstændig fjernelse af prostata udføres

EBRT


ekstern strålebehandling Terapi er en form for terapi , hvor den enkelte vil ligge ned et bord og modtage stråling fra en ekstern kilde , som en laser , der ser meget gerne en X-ray eller billedbehandling maskine . Denne teknik kaldes også EBRT . Det område, der udsættes for stråling er ofte markeret på huden med brug af en markør , som hjælper teknikere fokusere strålen på det nøjagtige sted at blive behandlet med stråling .

3D-CRT


Tre-dimensionel Radiation Terapi er almindeligt anvendt i dag , og er kendt som 3D-CRT , som står for tre-dimensionelle konform strålebehandling. Computere er brugt i denne teknik til at levere præcis stråling , der reducerer skader og død for ikke-kræft væv under stråling processen . Patienten er ofte placeret i et organ-skimmel-typen stemmer , der holder den pågældende stadig , mens strålen er fokuseret på det område , der skal behandles .

IMRT


Intensitet moduleret strålebehandling , også kendt som IMRT , er også almindeligt anvendte i dag , og det er også maskine ledet og styret af en computer . I denne teknik , er patienten flyttes eller drejes rundt om maskinen , der udsender en stråling stråle , så strålen til at give flere forskellige vinkler for at give større styrke og effektivitet mod kræft vækst .

protonstråler

Konform Proton Beam strålebehandling ligner 3D-CRT men bruger protonstråler i stedet for en X-ray tilgang til at levere stråling . Dette er en forholdsvis ny teknologi . Undersøgelser vedrørende dens effektivitet er stadig under observation . Fremme teknologier i ekstern strålebehandling giver en mere præcis fokus mod kræft væv og forårsager mindre skader , skader eller død til ikke -kræft væv i de omkringliggende områder .

Brachyterapi

Intern strålebehandling er kendt som brachyterapi og udføres af indsættelse af bittesmå radioaktive kugler eller frø ind i prostata . Denne teknik er generelt begrænset til mænd oplever langsomt voksende tumorer eller kræft vækst . Frø eller pellets udsender lave doser eller stråling til en periode på flere uger eller måneder , afhængig af effekt og resultater for de enkelte patienter .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------