Position: sygdoms > 5 >

tips til at forebygge kræft

   Ingen ønsker at høre diagnosen kræft . Af denne grund , vi alle forsøger at finde veje til en sundere livsstil . Nogle af de mest almindelige forebyggende foranstaltninger spiser sund mad , undgå tobaksvarer , dyrke sikker sex , og begrænse forbruget af alkohol og eksponering for sollys og visse kemikalier . Regelmæssig screening også kan opdage forstadier til celler og stoppe væksten af en tumor

Food


Fødevarer med højt i antioxidanter , såsom frugt og grøntsager , er kendt for at modvirke effekten af kræftfremkaldende stoffer . Ifølge naturalnews. com , korsblomstrede grøntsager , såsom kål og broccoli , er de mest gavnlige i at afværge virkningerne af kræftfremkaldende stoffer . Fødevarer , der indeholder animalsk fedt er normalt højt indhold af mættet fedt , som bidrager til fedme , forhøjet blodtryk og hjertesygdomme . Fedt er kendt for at gemme kræftfremkaldende stoffer , er så et regime af sund kost og motion anbefales .

Tobak


Den røg af tobaksvarer indeholder 60 forskellige kræftfremkaldende stoffer . Ikke at ryge eller at holde op er en af de bedste måder at forebygge flere typer af kræft , især lungekræft .

kønssygdomme


dyrke sikker sex anbefales for at undgå sammentrækning af seksuelt overførte sygdomme . Det humane papillomavirus , eller HPV , er kendt for at forårsage livmoderhalskræft . Denne virus overføres ved sex med en inficeret partner . Gardisil , en ny vaccine , hjælper med at beskytte en person fra fire forskellige stammer af HPV . AIDS har også været kendt for at forårsage visse former for kræft .

Alkohol

Ifølge cancer. org bør alkohol indtag være begrænset . Det er uklart , hvordan alkohol forårsager kræft , men det kan skyldes vores krops stofskifte og hvordan alkohol er brudt ned. Denne proces kan medføre celler til at være mere sårbar over for andre kræftfremkaldende stoffer . For eksempel er folk, der ryger og drikker på et højere risiko for at udvikle kræft end dem, der kun drikker . Kræft i mundhulen er mere sandsynligt, når alkohol indtages regelmæssigt .

Sunlight

Undgåelse store mængder af ultraviolet ( UV ) ray engagementet er nøglen til at forhindre hudkræft . Prøv at undgå middagssolen , slid solcreme og undgå solarier .

Chemicals

Mange kemikalier er opført som kræftfremkaldende, inklusive dampe fra benzin og diesel , sennepsgas , asbest fibre og vinylchlorid . Vær opmærksom på produktets farer og hvilke kemikalier , du udsættes for på arbejdspladsen .

Screening

Regelmæssig celleprøve , mammografi , prostata screeninger og colonoscopies anbefales efter en vis alder for at opdage præcancerøse celler , unormale celler , der kan blive til kræft , polypper i tyktarmen eller mistænkelige cyster i brystvæv .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------