Position: sygdoms > 5 >

esophageal cancer strålebehandling

   Spiserøret er et hult rør , der bringer mad fra munden til maven . Ifølge National Cancer Institute , er omkring 17. 000 mennesker diagnosticeret med kræft i spiserøret hvert år . I esophageal cancer , vokser maligne celler ukontrollabelt og danner tumorer , der kan forbyde fødevarer fra at flytte ind i maven . En person kan have svært ved at synke , hvilket fører til nedsat appetit og i sidste ende , vægttab . Stråling er en af flere behandlingsmuligheder for mennesker med kræft i spiserøret .

behandlingsmodaliteter


Radiation bekæmper kræft i spiserøret ved at formindske tumoren . Det er normalt sker i forbindelse med kirurgi og /eller kemoterapi-kombinationsbehandling giver det bedste resultat . Kirurgi fjerner svulsten , og kemoterapi angreb kræft som har spredt sig til andre dele af kroppen ( metastaser ) . Stråling kan udføres som en primær behandling , hvis operation ikke er en mulighed , og patienten ikke kan tåle kemoterapi . Stråling kan også gøres på en palliativ plan , hvor målet er komfort-såsom mindre smerter og lettere at sluge-. og ikke som en kur

ydre stråling


Eksterne stråling administreres fra en kilde uden for patientens krop . Det foregår ved hjælp af en maskine rettet mod kræft . The American Cancer Society hedder , at ydre stråling normalt er gjort før operation for at formindske tumor , men det kan også ske efter operation for at dræbe eventuelle rester celler . Når stråling er ordineret som en primær behandling , er det administreres flere dage om ugen i en forudbestemt tid . Hver session varer cirka fem minutter.

Internal Radiation


Radiation kan også gives inde fra patientens krop . Dette er kendt som intern stråling . Patienten er placeret under bedøvelse på operationsstuen , og et implantat er placeret i hans krop tæt på kræft . Intern stråling sker , når et meget lille område kræver en stor mængde af stråling . Selv om patienten ikke er radioaktivt, skal han undgå kontakt med små børn og gravide kvinder , når implantatet er første indsat .

Side Effects

Bivirkninger af strålebehandling afhænger af , hvor mange røntgenbilleder blev administreret. Generelle bivirkninger er træthed og misfarvning af huden ( såsom rødme på det angrebne område ) . Munden kan være tør , ømme, hævede og betændte . Spisning bliver ubehageligt-eller svært-så det er ikke usædvanligt, at nogen i behandling for ikke at spise . Vægttab kan blive et problem , og den person, i sidste ende måske kosttilskud såsom Sikre Plus eller Boost .

opfølgende behandling

Nogen med kræft i spiserøret skal have rutine besøg med sin sundhedspersonale med henblik på at overvåge ændringer i hans helbred . Et besøg kan omfatte en fysisk , X-ray og laboratoriearbejde . Hvis kræften vender tilbage , er oddsene for at overleve bedst, hvis det opdages tidligt .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------