Position: sygdoms > 5 >

kræft i æggestokkene uddannelse

   Æggestokkene , som findes i kvindernes bækken , er en del af den kvindelige reproduktive system. Æggestokkene funktion ved at slippe æg og producerer også de kvindelige hormoner østrogen og progesteron . Når kræft er fundet i æggestokkene , kan det være livstruende og kan sprede sig til andre dele af kroppen , men kan ofte fjernes . Uddanne dig selv om kræft i æggestokkene ved at lære om dens symptomer og årsager og måder at forhindre kræft i æggestokkene kan være til gavn for dem i risiko for at udvikle det

Symptomer


Der er ingen specifikke symptomer for kræft i æggestokkene , så en kvinde med kræft i æggestokkene , kan fejldiagnosticeret med andre betingelser . Men , vedvarende symptomer, efterhånden forværres , såsom mave-, bækken , ryg eller ben pres eller smerter , fuld , hævede eller oppustet mave , hyppig vandladningstrang , åndenød , vedvarende fordøjelsesbesvær , gas , kvalme , forstoppelse eller diarré , tab af appetit , kraftige menstruationer , smerter under samleje og manglende energi er som regel tegn på kræft i æggestokkene .

Typer


Tre typer af ovarietumorer findes alt efter hvor de danner i æggestokken . Epitelcelletumorer forekommer i tynde lag af væv , der dækker ovarierne . Kønsceller tumorer forekomme i æg-producerende celler i æggestokkene . Stromale tumorer udvikles i de væv , der producerer østrogen og progesteron .

Årsager og risikofaktorer


Selv om den præcise årsag til kræft i æggestokkene er ukendt , forskere mener , at vævs-reparation proces , der følger ægløsning kan være relateret til udviklingen af kræft i æggestokkene . Andre forskere mener, at øgede hormonniveauer før og under ægløsning kan producere væksten af kræftceller .

Visse faktorer , selv om de ikke ensbetydende med, at kræft i æggestokkene vil udvikle , kan øge din risiko for kræft i æggestokkene . Risikofaktorer omfatter arvet genmutationer , arvelig kræft , en historie om brysterne, livmoderen , tyktarmen eller endetarmen kræft , alder , såsom hos kvinder over 55 år, fedme , der aldrig har været gravid , infertilitet , kvinder, der har haft hormonsubstitutionsbehandling eller har taget medicin med det mandlige hormon , androgen .

Test og Diagnose

Diagnostisk test for kræft i æggestokkene administreres , hvis symptomer, som tyder ovariecancer er fundet . Disse omfatter en fysisk eksamen , bækken undersøgelse , ultralyd , en CA 125 blodprøve , en biopsi , CT -scanning , MR eller bryst X-ray .

Behandlinger

Behandling af kræft i æggestokkene er som regel gennem kirurgi ved en gynækologisk onkolog efterfulgt af kemoterapi . Debulking er kirurgi , som fjerner så meget af kræft som muligt, og laparotomi er kirurgi , som fjerner både æggestokke , æggeledere og livmoderen og de nærliggende lymfeknuder . Kemoterapi kan gives direkte i underlivet og bækkenet gennem et tyndt rør eller indtages gennem munden eller injiceres i en vene . Stråling er også undertiden bruges til at behandle symptomer på fremskreden kræft .

Forebyggelse

Ifølge American Cancer Society , brugen af p-piller i fem år eller mere har reduceret risikoen for kræft i æggestokkene hos kvinder med over 50 procent . Efter at være blevet gravid og ammer sænker din risiko for at udvikle kræft i æggestokkene samt en have din bundet rør eller en , der har en hysterektomi .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------