Position: sygdoms > 5 >

leukæmi tilbagefald symptomer

   Ifølge den leukæmi og lymfom Society , er 245. 000 mennesker i live , der har leukæmi , da overlevelsesraten for leukæmi er steget mere end fire gange i løbet af de seneste 48 år. Behandling for leukæmi er fokuseret på den hensigt at bringe patienter i komplet remission . Symptomer på tilbagefald efter remission er de samme som dem, der åbenbart når sygdommen oprindeligt vises . Når fritagelse er nået , er det vigtigt at fortsætte med at overvåge leukæmi patienter for at se disse symptomer som kan tyde på tilbagefald .

typer af leukæmi


Der er fire typer af leukæmi base på hastigheden af væksten og karakteristika . Lymfatisk leukæmi tyder på, at kræft udvikler sig i det lymfoide celler . Myeloid leukæmi udvikler sig i myeloide celler . Enten kan betragtes akut ( hastigt stigende ) eller kronisk ( langsommere voksende ), og hvor mere modne celler findes . Disse fire typer kaldes : Akut lymfatisk leukæmi ( ALL ) , akut myeloid leukæmi ( AML ) , kronisk lymfatisk leukæmi ( CLL ) og kronisk myeloid leukæmi ( CML )

alle symptomer


De symptomer for akut lymfatisk leukæmi er . forårsaget af leukæmi celler, der vandrer gennem blodbanen og formere sig i organer som hjerne , lever , milt , lymfeknuder og testikler . Dette forårsager træthed , svaghed og feber . Grund af det lave niveau af blodplader , patienter oplever ofte næseblod eller hyppige blå mærker . Hovedpine og opkastning er almindelige som er fælles og knoglesmerter . ALLE er mest almindeligt diagnosticeret blandt børn i alderen 2 til 5 og voksne ældre end 45 .

AML Symptomer


Akut myelocyte leukæmi er den mest almindelige for leukæmi hos voksne . Symptomer skyldes det stigende antal af leukæmi celler og faldende antal af normale , sunde blodceller . Dette resulterer i svaghed , bleg hud og åndenød på grund af manglende ilt i cellerne i kroppen . Blødning øges som følge reduceret blodplader og infektioner stigning som sunde hvide blodlegemer falder . Som leukæmiceller stigningen er der ofte led eller smerter i knoglerne.

CLL Symptomer

Kronisk lymfatisk leukæmi er mest almindelig hos ældre voksne og sjældne hos børn . Ofte dem, der har CLL ikke udviser nogen symptomer . Symptomer, der kan vises, er øget forekomst af infektioner , smertefri og forstørrede lymfeknuder i armhulen , maven eller halsområdet , nattesved , træthed og feber . Uforklarligt vægttab og en følelse af oppustethed eller smerter under ribbenene er også symptomer . CLL er typisk opdages i løbet af en rutinemæssig blodprøve .

CML Symptomer

Kronisk myeloid leukæmi er en mindre almindelig form for leukæmi og er også kendt som kronisk myeloid leukæmi og kronisk granulocyt leukæmi . De fleste CLM patienter er voksne , selvom børn kan udvikle sygdommen . Denne sygdom har tre faser : kronisk , accelereret og blast . I den kroniske fase , er der færre og mildere symptomer på infektion . Fremskyndet fase giver symptomer på anæmi og hævelse af milten . Ved eksplosionen fase infektioner stiger, som vejrtrækningsbesvær , blødning , træthed , knoglesmerter og mavesmerter .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------