Position: sygdoms > 5 >

livmoderhalskræft sygdom

   Livmoderhalskræft påvirker kønsorganer af kvinder . Den angriber oftest hos kvinder over 30 og er knyttet til det humane papillomavirus ( HPV ) , som er en seksuelt overført sygdom . En vaccine for livmoderhalskræft har vist sig at være en forebyggende foranstaltning for nogle kvinder

Symptomer


Der kan være nogen symptomer i de tidlige stadier af livmoderhalskræft . Efterhånden som sygdommen skrider frem , symptomer omfatter bækkensmerter , smertefuld samleje , blødning efter sex , mellem perioder eller efter overgangsalderen , og en fejl lugter , blodige udledning .

Typer


De to hovedtyper af livmoderhalskræft er planocellulært karcinom , hvilket udgør næsten 90 procent af alle tilfælde af livmoderhalskræft , og den mindre almindelige adenocarcinomer .

Risici


Risikofaktorer for livmoderhalskræft omfatter rygning , et svagt immunforsvar , har mange seksuelle partnere , at have sex før 18 år og har en seksuelt overført sygdom .

Komplikationer

En komplikation for livmoderhalskræft patienter er barnløshed . Behandling af livmoderhalskræft regel gør det umuligt for kvinder at blive gravid efter behandling .

Invasiv behandling

Behandling for livmoderhalskræft omfatter fjernelse af unormale celler ved hjælp af laser kirurgi , hysterektomi og Kryokirurgi at fryse cellerne .

invasiv behandling

Behandling mere avanceret livmoderhalskræft kræver operation for at fjerne livmoderen , stråling og kemoterapi til at dræbe kræftceller .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------