Position: sygdoms > 5 >

myeloid leukæmi symptomer

   Myeloid leukæmi symptomer er ofte dem, der opstår hos personer på næsten alle alderstrin . Men , akut myelomogenous leukæmi-også kendt som AML-er mere tilbøjelige til at forekomme hos ældre individer , især sammenlignet med unge AML statistikker. Der findes to forskellige typer af myeloid leukæmi : akut og kronisk . Begge typer af kræft påvirker blodet og kredsløbet . Leukæmi er en kræftform, der rammer de hvide blodlegemer og udviklingen af modne hvide blodlegemer , der hjælper med at bekæmpe sygdom såsom bakterielle infektioner .

Akut versus Kronisk


Akut myeloid leukæmi er mere tilbøjelige til at påvirke personer , der er ældre end 60 år. Kronisk myeloid leukæmi ( CLM ) kan forekomme i alle aldre , men en tendens til at påvirke yngre individer . Ifølge den leukæmi og lymfom Society , er CLM en langsom bevægelse og kronisk kræft sygdom, der rammer umodne lymfocytter ( hvide blodlegemer ) , som forhindrer dem i at bekæmpe infektioner og sygdomme . Akut myeloid leukæmi er en hurtig bevægelse og ødelæggende form for kræft , der hurtigt flytter til ødelægge hvide blodlegemer , som de udvikler og forvandle dem til celler, der spreder kræft i hele kroppen gennem kredsløbet .

Træthed


Ifølge til leukæmi og lymfom Society , begge typer af kræft ofte resulterer i en følelse af udmattelse og træthed . Dagligdags aktiviteter som at gå dagligvarer , kan spille spil eller udendørs aktiviteter forlade en patient følelse meget træt og slidt ud . Derudover patienter ofte føler sig nede eller af en slags på grund af lav energi .

Anæmi


Patienter kan synes at udvikle en bleghed , der skyldes mangel på røde blodlegemer eller anæmi . Kræft angriber kroppens evne til at udvikle sunde røde blodlegemer . Ifølge den leukæmi og lymfom Society , er anæmi ofte diagnosticeret efter blodprøver , der indikerer en sænket røde blodlegemer eller lav hæmoglobin regne . Anæmi kan også resultere i mindre evne til at bekæmpe infektioner og lavt energi niveau .

mavebesvær

Den leukæmi og lymfom Society noterer sig, at personer med myeloid leukæmi symptomer kan føle ubehag i maven af udvidelsen af milten . Milten fungerer som et sekundært deponi for blodceller som en del af immunsystemet . Med myeloid leukæmi symptomer , bliver milt kompromitteret og er udvidet og opsvulmet . Enkeltpersoner kan føle smerte og oppustethed som følge heraf, især når maven er presset eller palperes efter gennemgang .

generelle Symptomer

Generaliserede myeloid leukæmi symptomer omfatter feber , overdreven sveden , nattesved , tab af appetit og uforklarligt vægttab . Selv om mange af disse symptomer er fælles for en bred vifte af forskellige former for lidelser , de leukæmi og lymfom Society foreslår, at disse symptomer i kombination med nogen af ovennævnte symptomer bør give anledning til bekymring og bør undersøges af en læge . Mens leukæmi ikke er en overvældende udbredt tilstand , det er et alvorligt og potentielt livstruende sygdom .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------