Position: sygdoms > 5 >

stadier af CLL

  

Stage Zero ( Rai Stage 0 )


Kronisk lymfatisk leukæmi , også kendt som CLL eller CLL , angreb knoglemarven af patientens stedet for at skabe en enkelt tumor . De fleste kræft stadier stole på diameteren af en tumor , men CLL skal undersøge de virkninger, som kræften har haft på immunsystemet . CLL har betydning for hvide blodlegemer ( lymfocyt ) dannelse , da disse er lavet i knoglemarven angrebet af kræft . Patienter med mildere former af kræft lever op til 15 år mere , men dem med de mere alvorlige form kun vil kunne overleve op til 8 år efter diagnosen .

Den indledende fase af CLL viser patienten med over 10. 000 lymfocytter ( hvide blodlegemer ) per kubikmeter mm , men scenen 0 viser ikke hævelse af andre dele af immunsystemet-milt , lever eller lymfeknuder knudepunkter . Antallet af røde blodlegemer og blodplader forblive i det normale niveau . På dette stadium , har patienten en lav risiko .

Patienter kan ikke mærke noget forkert , men den øgede lymfocytter fungerer ikke så effektivt mod at bekæmpe infektioner . I løbet af udviklingen af CLL , overstiger antallet af disse fejl lymfocytter den sunde hvide blodlegemer , og patienten har svært ved at bekæmpe sygdomme .

fase I


I fase I af Rai skala , der anvendes i USA , det samme øgede antal af lymfocytter forekommer, men lymfeknuderne svulme . Andre dele af immunsystemet og blod forbliver normal . Både fase I og fase II viser , at patienten har umiddelbar risiko for har brug for behandling .

fase II


Stage II viser progression af kræft ved tegn på spredning til milten , og hos nogle patienter . leverenDisse organer bliver udvidet sammen med lymfeknuderne . Normale niveauer af røde blodlegemer og blodplader i blodet viser, at patientens risiko ikke er øget til en høj for har brug for behandling evaluering .

Stage III

trin III og IV mærke den store risiko tid CLL . Omgående behandling for patienter diagnosticeret på disse stadier er ofte givet. Ud over de elementer i fase II, også trin III viser , at patienten har for få røde blodlegemer , hvilket resulterer i blodmangel . Blodpladetal ophold i en normalområdet .

Stage IV

Patienten fortsætter med at udstille øget lymfocyt ( hvide blodlegemer ) tæller over 10. 000 per kubikmeter mm . Derudover denne sidste fase har lavt antal blodplader i blodet og betydelige hævelse af lymfeknuder , milt og lever . Ligesom i fase III , har patienten ikke har nok røde blodlegemer , der forårsager anæmi . Da lægerne overveje patienter i fase III og IV med høj risiko , behandling begynder med diagnose .

behandlingsmuligheder for CLL

Hvis patienten får en diagnose af CLL i fase III eller IV , behandling sandsynligvis vil begynde med det samme , men en læge kan se en patient omhyggeligt i fase I og fase II , før de tilbyder behandling . Disse muligheder kunne gives til en patient på ethvert tidspunkt af CLL . En læge vurderer patienten til behandling muligheder, der kan omfatte stamcelleforskning transplantationer , strålebehandling eller en kombination lægemiddelbehandlinger .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------