Position: sygdoms > 5 >

tunge kræftbehandling

   Tungen cancer er en form for kræft er karakteriseret ved ukontrolleret deling og modning af cellerne foring tungen samt oropharynx ( en lille del af halsen er placeret på bagsiden af munden ) . Tungen cancer er normalt inkluderet under paraplyen " mund kræft " og dermed er der også betegnes som kræft i mundhulen . Som pr National Cancer Institute , er cirka 10. 000 tilfælde af tunge kræft diagnosticeres hvert år i USA , hvoraf næsten 2000 dør af sygdommen. Overdreven brug af tobak er ofte anset for at være den primære risikofaktor for tunge kræft , tegner sig for tæt på 75 procent af alle tilfælde på verdensplan .

Behandlingsmetoder


Som med de fleste former for kræft , er ingen behandling endnu ikke kendt som helt kan helbrede patienter, der lider af tungen kræft . Således lægerne forsøge at begrænse spredning og vækst i kræftceller inde i kroppen , og dermed øge levetiden af patienten. Men , kemoterapi , kirurgi og strålebehandling er et par af de oftest administreres behandling mod tungen kræft . Kirurgi almindeligvis også omfatter fjernelse af de berørte og beskadigede del af tungen , for at kontrollere metastaser af maligne celler . Men i patienter, hvor i kræft spreder hele tungen en glossectomy ( fuldstændig fjernelse af tunge ) anbefales .

Patienter med høj kræft gentagelse satser kan betragte visse behandlingsmetoder såsom stråling og kemoterapi . Høj-energi stråler som X-stråler udnyttes i strålingsniveauet metode til at ødelægge kræftceller . I kemoterapi , er anti-cancer medicin som interleukin -2 injiceret for at ødelægge de ondartede kræftceller .

Tidsramme


Tidsrammen for forvaltningen af de behandlinger generelt varierer , afhængigt af den fase af kræft samt som dens grad af spredning . Dog er patienter normalt udsættes for stråling dagligt i næsten en måned . kemoterapi administreres periodisk i løbet af tre til fire måneder

Succes Priser


Succes satserne for behandlingsmetoder , der anvendes mod tungen kræft varierer fra patient til patient afhængig af den iscenesættelse og modning af kræftceller . Men , ifølge National Cancer Institute , den fem- årige overlevelsesrate mellem 1997-2005 var tæt på 60 procent .

Side Effects

Bivirkninger er ofte forbundet med de behandlinger, der anvendes mod tungen kræft . Kirurgi medfører ofte i vanskeligheder i tale og spise , mens kemoterapi og strålebehandling ofte skader smagsløgene og almindeligt gøre tungen tørre .

Forebyggelse /Solution

Ifølge Mayo Clinic , omfatter fælles forebyggende foranstaltninger mod tunge kræft holde op rygning , opgiver alkoholholdige drikkevarer og undgå udsættelse for en lang række miljømæssige toksiner og forurenende stoffer.
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------