Position: hotel888 > 5 >

hvad er prognosen for en person med meningeom ?

   Meningiomas er normalt godartede ( noncancerous ) hjernetumorer . Enkeltpersoner i alderen 40 og 60 er diagnosticeret med godartede hjernesvulster de oftest , men meningiomas kan udvikle sig i mennesker i alle aldre , herunder børn . Mayo Clinic har anført, at en meningeom er mere tilbøjelige til at forekomme hos en kvinde end i en mand . De konsekvenser, disse hjernetumorer har på en individuel varierer meget . u00C9n person kan ikke udvise symptomer , mens en anden person kan lide svære symptomer

Symptomer


Symptomer på meningiomas varierer afhængigt af, hvor i hjernen svulsten befinder sig . For eksempel kan den Lidende opleve synsforstyrrelser , hvis meningeom er placeret på eller i nærheden af optiske nerve . Hun kan mærke , at hendes hovedpine afviger fra , hvad hun anser for at være normal , bliver mere alvorlige med tiden , sker oftere og holder længere end normalt . Hun kan også lider af nedsat hørelse . Hun kan opleve hukommelsestab , koncentrationsbesvær eller undergå forandringer i hendes personlighed . Svagheder i lemmerne og beslaglæggelser er også rapporteret symptomer på hjernesvulster . Prognosen for overlevende meningiomas er gunstigt .

Risikofaktorer


Personer som har modtaget strålebehandlinger i hovedet har en højere risiko for at udvikle meningiomas end personer , der aldrig har modtaget lignende behandlinger . En tidligere diagnosticering af brystkræft øger risikoen for at udvikle en meningeom . Personer diagnosticeret med arvelige sygdomme i nervesystemet og neurofibromatosis type 2 forstyrrelser har en højere risiko for at udvikle meningiomas . Personer med en historie af kræft kan have en dårlig prognose på grund af øget risiko for hjernekræft tilbagefald efter behandling .

Diagnose


Når en læge har taget en grundig sygehistorie og udført en fuldstændig fysisk undersøgelse , kan han For en af flere diagnostiske tests . Den enkeltes sygehistorie og risikovurdering resultater afgøre, hvilke diagnostiske tests han modtager . Edb- tomografi ( CT ) scanninger , magnetisk resonans imaging ( MRI ) og x-stråler er alle fælles foranstaltninger til diagnosticering hjernetumorer . Biopsier afgøre , om hjernesvulst er godartet eller ondartet . Hvis svulsten er ondartet , den enkelte har kræft, og prognosen bliver meget dårlig . Prognosen for en godartet meningeom er gunstig .

Behandling

behandlingsmetoder varierer afhængigt af størrelsen og placeringen af meningeom . Hjernetumorer ikke altid kræver øjeblikkelig behandling . Overvågning af godartet hjernesvulst vil afgøre , om det viser tegn på vækst eller hvis den enkelte begynder at opleve invaliderende symptomer på grund af den hjernetumor . Prognosen er meget lovende for personer , der har meningiomas , der ikke kræver øjeblikkelig behandling . Kirurgisk fjernelse af meningiomas er ofte en succes . Ifølge Mayo Clinic , er strålebehandling eller strålebehandling succes i behandling meningiomas når kirurgi er ikke en holdbar løsning ( dvs. når placeringen af tumor resulterer i en dårlig prognose ) .

Typer

Der er tre typer , eller kvaliteter, meningiomas . Halvfems procent af meningiomas er klassificeret som grad jeg , hvilket betyder at de er godartede og vokser langsomt . Kun syv procent af kvalitet jeg hjernesvulster igen inden 10 år efter fjernelse . Prognosen for personer med grad I meningiomas er meget positiv. Fem til syv procent af meningiomas er en klasse II tumor . Disse hjernetumorer vokse lidt hurtigere og kan vende tilbage inden for fem år efter fjernelse . Mens prognosen for grad II meningiomas ikke er så gunstig som grade jeg tumorer , det er fair . Tre til fem procent af tumorer er klasse III . Disse hjernetumorer vokse hurtigt og ofte igen inden for to år efter fjernelse . Personer med grad III tumorer har en dårlig prognose på grund af den høje tumor tilbagefald.

Prognose

Størrelsen og placeringen af meningeom , sammen med den enkeltes generelle sundhedstilstand , faktor i hendes prognose . For eksempel , hvis hjernen tumor er placeret på synsnerven kan hun opleve permanent tab af synet . Hvis hun har en anden invaliderende helbredstilstand , kan risikoen for kirurgi langt større end fordelene . Samlet set er prognosen for personer med meningiomas er meget god . Firs procent af disse godartede hjernetumorer er held fjernes med kirurgi . Halvfjerds-fem procent af disse personer oplever ikke en gentagelse af hjernesvulst .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------