Position: sygdoms > 5 >

årsagerne til nyrekræft

   Den amerikanske Urologiske Association hedder det, at 2 procent af alle kræfttilfælde i USA er relateret til nyrerne . De understreger også , at hvis der er fanget i de tidlige faser , overlevelsesraten er 79 til 100 procent . forståelse af de mulige årsager og risikofaktorer kan hjælpe dig med at forebygge denne sygdom eller forbedre chancen for tidlig opsporing

Definition


Der er tre typer af nyrekræft : renalcellecarcinom , nyrebækken karcinom , og Wilms tumor . Renal cell carcinomer begynde i foringen af de små rør i nyrerne , at filtrere blodet . Nyrebækken karcinom begynder i midten af nyrerne , hvor urinen indsamler , før det går til blæren . Wilms tumor er normalt diagnosticeret før de fylder fem . Ifølge den amerikanske Cancer Society , har forskerne ikke ved præcis, hvad der forårsager nyrekræft , men de har kendte risikofaktorer , og de fortsætter med at identificere genetiske påvirkninger .

Arvelige Gene ændringer


Der er to typer af gener , der påvirker nyrerne kræft , onkogener og tumor suppressor gener . Tumor suppressor gener hæmmer væksten af kræft , mens onkogener øge risikoen for kræft vækst . Et gen kaldet VHL genet ophører normalt celler fra vokser ud af kontrol, men hvis det er beskadiget det forårsager von Hippel-Lindau sygdom , der er forbundet med renalcellecarcinom . Generne menes at være årsag renalcellecarcinom er tumorsuppressor gener , der er beskadiget . En form for arvelige kræft kaldes papillær renalcellecarcinom er forårsaget når en oncogene bliver aktiveret .

Der er andre arvelige sygdomme , som påvirker nyrekræft , herunder leiomyomatosis og Birt-Hogg-Dube syndrom . Begge disse sygdomme forårsager andre benigne tumorer --- en i glatte muskler og den anden i huden ---- men de øger også risikoen for at udvikle nyrekræft .

Erhvervet Gene ændringer


De fleste af os tænker på genmutationer som værende noget, vi er født med . Dog kan mutationer til onkogener og suppressor gener også forekomme gennem hele livet frem for at være arvet . The American Cancer Society , at tre ud af fire personer med ikke-arvelig nyrekræft også medført ændringer i VHL genet , der viser, at den genetiske ændring var erhvervet i stedet arvet . Erhvervet ændringer kan udløses af miljømæssige faktorer såsom udsættelse for kræftfremkaldende kemikalier .

cigaretrygning

Forholdet mellem rygning og passiv rygning til nyrekræft blev undersøgt af forskere ved University of Florida . Deres resultater , offentliggjort i december 2008 spørgsmålet om " BMC Cancer , " bekræftede sammenhængen mellem rygning og renalcellecarcinom. De har også etableret en potentiel forbindelse mellem passiv rygning og nyrekræft , men de erkendte , at yderligere undersøgelser var påkrævet.

livsstilsfaktorer

Selvom forskere ikke ved præcist, hvordan har de konstateret, at fedme øger risikoen for at udvikle nyrekræft . The American Cancer Society , at eksponering for stoffer på arbejdspladsen påvirker nyrerne , herunder asbest , cadmium , benzen og organiske opløsningsmidler. Højt blodtryk og medicin anvendes til behandling af denne sygdom har været forbundet med øget risiko for nyrekræft .

Symptomer

I de tidlige stadier af nyrekræft kan du opleve vage symptomer som træthed , feber , appetitløshed eller nat sveder . Som kræft skrider symptomer omfatter en klump i maven , uforklarligt vægttab og smerter i siden eller ryggen under ribbenene . Du kan også se blod i urinen , som kan vises pink, rød eller endda cola-farvet . Hvis kræften spreder sig , vil symptomer som er relateret til de involverede organ . For eksempel kan du opleve åndenød , hvis den har spredt sig til lungerne og knoglesmerter eller brud , hvis det er i knoglerne .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------