Position: sygdoms > 5 >

bivirkninger af antineoplastics

   En svulst er en ikke-normal væv masse, der kan føre til en klump eller tumor . Ikke alle neoplasmer blive ondartede eller kræft , selv om nogle gør . Antineoplastics er lægemidler , der er truffet for at forhindre maligne neoplasmer , tumorer og klumper i at vokse. Antineoplastics erkende celler , der deler hurtigt som kræftceller og dræbe dem . Der er dog nogle celler , der naturligt deler hurtigt , og de er angrebet så godt, som fører til negative bivirkninger

Blood Cells


blodlegemer påvirket af antineoplastics , fordi de deler hurtigt . Anæmi , neutropeni og trombocytopeni er de mest almindelige forhold som følge af kemoterapi . Anæmi betyder , at røde blodlegemer og hæmoglobin tæller er for lave . Ilt kan ikke overføres gennem kroppen så effektivt som det burde være , hvilket kan forårsage træthed , svimmelhed og åndenød . Neutropeni er en tilstand , hvor de hvide blodlegemer er for lavt . Dette er problematisk, eftersom hvide blodlegemer er dem , der bekæmper infektioner . Trombocytopeni opstår, når blodplader bliver for lavt . Voldsom blødning og blå mærker er fælles , da der er færre blodplader at hjælpe blodet til at størkne .

Kvalme og opkastning


Atineoplastics kan føre til kvalme og opkastning . Kvalme er syg fornemmelse i maven i forbindelse med behovet for at kaste op . Opkastning er, når maven indhold bliver udvist gennem munden . Kvalme og opkastning opstår, når stofferne udløse frigivelse af serotonin og andre kemikalier i maven og tyndtarmen . Disse kemikalier giver hjernen besked om at kroppen har brug for at kaste op . Antiemetikum medicin kan træffes for at give nogle af nødhjælp fra kvalme og opkastning .

Andre fordøjelsesproblemer


Andre fordøjelsesproblemer anlagt den ved kemoterapi er diarré , forstoppelse , nedsat appetit og mundsår . Fordøjelseskanalen skal opretholde en balance af væsker , for en person at have normal afføring . Når cellerne i fordøjelseskanalen bliver skadet af antineoplastics , kan de ikke opretholde denne balance , hvilket kan resultere i enten diaré (løs afføring ) eller forstoppelse ( hård afføring ) . Diarré kan være særlig farligt , da det kan føre til dehydrering , blandt andre ting. Sår i munden opstår, når celler i mave- tarmkanalen er beskadiget, og bliver smittet . Et fald i appetit er almindeligt , skyldes til dels den anden fordøjelsessystemet-system bivirkninger , men også fordi smagsløgene kan blive påvirket .

hjerteproblemer

Atineoplastics kan have negative virkninger på organer i kroppen , herunder hjertet . Når hjertet er beskadiget , er det nævnt som kardiotoksicitet , en tilstand, hvor hjertet ikke kan pumpe blodet gennem kroppen så effektivt som det burde . I svære tilfælde fører kardiotoksicitet til kardiomyopati , som kan føre til hjertesvigt eller behov for en hjertetransplantation .

Hårtab og følelsesmæssige forhold

En af de mest synlige bivirkninger af kemoterapi er hårtab . Hårsække er blandt de raske celler, der angribes af narkotika , hvilket ofte resulterer i patienter der havde tabt håret på forskellige dele af deres krop . For nogle mennesker kan det drastiske ændringer i deres udseende kombineres med de andre bivirkninger og smerten fra at have kræft føre til følelsesmæssig nød . Følelse af angst , overvældet eller deprimeret er normale reaktioner , selv om de bør drøftes med lægen .

yderligere bivirkninger

Der er mange typer af antineoplastiske lægemidler , hver med forskellige bivirkninger . Andre sider effekter inkluderer knogletab , menopausale symptomer ( såsom hedeture ) , hukommelsestab , følelsesløshed eller snurren i hænder og fødder , seksuelle bivirkninger , smerter generelt , tør hud og udslæt . Selv om mange bivirkninger betragtes som " normale " for personer under kemoterapi , er det vigtigt at diskutere dem med en læge at afgøre, om enhver lempelse kan leveres eller at overvåge eventuelle ændringer .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------