Position: sygdoms > 5 >

hudsygdomme forårsaget af solen

   års udsættelse for solen kan have en dybt ødelæggende effekt på huden , hvilket resulterer i hudkræft og mange andre forhold . Sollys indeholder tre typer stråling : det lys, vi ser , der giver det synlige farvespektrum , infrarød , som giver solens varme , og ultraviolet eller UV -stråling . Hudskader er forårsaget af UV- stråling , som yderligere opdeles i tre kategorier : langbølget ultraviolet , bedre kendt som UVA , strålerne , der forårsager solskoldning , kaldet UVB og UVC , eller kortbølge UV . Alle tre typer af UV- stråling menes at være skadelige for huden .

hvordan stråling Skader Skin


Når ultraviolet stråling rører ubeskyttet hud , en stor del af strålingen reflekteres væk fra hudens overflade , men nogle af strålingen absorberes ind i huden og spredt i vævet lige under hudens overflade for at indtaste levende hudceller . Dette resulterer i skader på celler, herunder solskoldning , for tidlig ældning af huden , og hudkræft . Folk med bleg hud tendens til solskoldning , der bor i nærheden af ækvatoriale linje, hvor solen er stærkest , er mest tilbøjelige til at udvikle kræft .

Skin Cancer


Langvarig udsættelse for sol resulterer ofte i en eller flere former for hudkræft . Tre typer af hudkræft er forbundet med UV eksponering . Basalcellekarcinom og kutant malignt melanom er forbundet med barndommen eksponering . Planocellulært tumorer er forbundet med lang tids eksponering , ofte findes i mennesker , der arbejder udendørs . Områder i hudkræft forekommer hyppigst i de dele af huden er mest udsat for solen, ligesom ansigt og underarme.

Typer af hudkræft


Basal celle kræft , den mest almindelige form for hudkræft , ligner rejst en , hårde , rød eller rød-grå , perlemorsfarvet konstaterede areal, oftest i ansigtet . Ikke gøres noget, er der en mulighed for det kan blive alvorlige , men det er let saltede og sjældent bliver en betydelig sundhedstrussel .

Planocellulært kræft normalt udvikler sig i områder af huden med synlige skader , pletter eller fregner , oftest findes på ansigtet . De pletter udvikle sig til groft patches med små åbne sår , der aldrig heles . Ubehandlet vil disse sår tiden vokse ind i sprøde større sår . Hvis der er fanget i tide , kan pladecellekræft normalt være helt helbredt , men det kan spredes og blive farligt , hvis ignoreres .

malignt melanom er mere sjældne og også mere farlig . Det normalt præsenterer sig som en muldvarp eller mørk plet , at ændringer i farve , størrelse , form , eller begynder at bløde . Hvis diagnosen tidligt , er det normalt let helbredes . Udiagnosticerede , kan det sprede sig og er ofte dødelige .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------