Position: sygdoms > 5 >

hvordan var brystkræft opdaget ?

  

Breast Cancer


Brystkræft er en ondartet vækst , der begynder i kødet og væv af brystet . Kræft er , når en celles normale division og reproduktion går ud af kontrol , bliver kræft . Brystkræft er i dag en af de største trusler mod en kvindes helbred , og det er den mest almindelige type kræft i USA efter lungekræft . Brystkræft kan også opstå hos både mænd og kvinder , men det er overvældende mere almindelig hos kvinder , der foretager næsten 1 ud af 8 . Brystkræft er også en meget gammel sygdom , der går tilbage næsten lige så langt som er registreret menneskets historie .

Ancient History


Et dokument benævnt " Edwin Smith Surgical Papyrus " detaljer en række tilfælde af brystkræft , der fandt sted i det gamle Egypten mellem år 3000 og 2500 f. Kr. Dette dokument detaljerede , at tumorer i brystet blev fjernet fra kvinder i Egypten gennem ætsninger , og papyrus detaljerede procedurer , der blev gjort. Selv så sent som 400 f. Kr. , Hippokrates ( den læge, der den hippokratiske ed er opkaldt efter ) var den begrundelse, at det er bedre at lade kræft vækstrater længere i en person , fordi udtagelse dem også snart kunne dræbe patienten .

Nyere historie


Det ville være hundreder af år , før det medicinske samfund har udviklet viden og teknologi for at lære mere om , hvordan brystkræft virker . I 1600-tallet og 1700-tallet arbejde blev udført af en række læger, der erfarede, at kræft i brystet var forbundet med lymfeknuder i armhulen . I slutningen af 1800-tallet teknikken med en mastektomi (fjernelse af den inficerede bryst og underliggende væv ) blev en behandling for brystkræft . Radikal mastectomies (fjernelse af begge bryster og underliggende væv ) var en fælles procedure , indtil 1970'erne, hvor forståelsen af kræft flyttet frem igen .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------