Position: sygdoms > 5 >

lymfeknude kræft hos børn

   Der er fire forskellige typer af lymfomer , men hos børn de to mest almindelige typer er Hodgkin 's og non-Hodgkins lymfom . Lymfom er en kræft i lymfeknuder , men som hvide blodlegemer bliver filtreret ind i kredsløbet . Lymfeknuder er ofte betragtes som en del af immunsystemet og kan forstørre når infektion er til stede i kroppen . Lymfeknuder er placeret under armene , under kæben , i brystet og i lysken af kroppen

Om


Ifølge Mercy Children 's Hospital , lymfomer er kræftsygdomme , der udvikler , når kræftceller vokser i lymfesystemet , som er en del af kredsløbet og immunsystemet . Selv om der er to primære former for lymfekræft-Hodgkin 's og non-Hodgkins lymfom-den mest almindelige form for denne sygdom er non-Hodgkins lymfom . Tumorer kan vokse i lymfeknuderne i halsen og kan også være til stede i brystet , knogler og mave . Hodgkins lymfom primært findes i lymfeknuderne i halsen eller brystet , men kan også vises i nogen af de andre lymfeknuder i kroppen .

Årsager


Selv om årsagerne til lymfekræft er ikke kendt , ifølge Mercy Children 's Hospital , et barn, der har en historie af en kompromitteret immunsystem eller autoimmune-system lidelse kan have en højere sandsynlighed for at udvikle kræft i lymfeknuder knudepunkter .

Symptomer


Ifølge University of Texas MD Anderson Cancer Center , de fleste lymfe kræft har de samme symptomer . Disse omfatter nattesved , uforklarlig feber , vægttab , appetitløshed og kløende hud . Hævelse af lymfeknuder på halsen , armene og lyske er normalt ikke smertefuld , men de kan være ubehageligt , når der trykkes på .

Diagnose

Den mest almindelige metode til at foretage en diagnose af glandel- kræft hos børn er at tage en biopsi , i henhold til University of Texas MD Anderson Cancer Center . En biopsi procedure er ofte udføres under enten lokal eller generel anæstesi , og et lille stykke væv fra lymfeknuderne tager dette kirurgisk . Det undersøges under et mikroskop med en patolog at afgøre, om der er kræft til stede og i givet fald , hvilken type kræft . Fastsættelsen af type kræft nuværende er vigtigt at hjælpe børn onkologer udvikle en strategi for behandling af patienten .

Behandlinger

Ifølge University of Texas MD Anderson Cancer Center og St. Jude Children 's Hospital , de mest almindelige og effektiv behandling for glandel- kræft er børn , er kemoterapi . Kemoterapi kan tages oralt i pilleform , ved IV ( intravenøst ) direkte ind i venen , da intratekal i rygmarven eller ved at indsprøjte det subkutant ind i huden . Strålebehandling ikke anvendes som almindeligt , men kan bruges til at behandle kræft vækstrater i store områder i forbindelse med kemoterapi . Forekomsten sats for lymfom hos børn ( i alderen under 20) er ca 3 procent af alle diagnosticerede tilfælde om året, og cirka 10 procent af alle diagnosticerede kræfttilfælde hos børn . Det anses for en almindelig form for kræft , der er på fremmarch . Overlevelse og overvindelse af lymfom hos børn skønnes at være mellem 70 og 90 procent .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------