Position: sygdoms > 5 >

om risikofaktorer for kræft i bugspytkirtlen

   Kræft i bugspytkirtlen er den hyppigste årsag til kræftdødsfald , men denne form for kræft er lusket . Det har ofte ingen tegn eller symptomer , indtil det er kommet så langt , at ingen behandling er mulig . I modsætning til visse andre kræftformer også bugspytkirtelkræft hurtigt breder sig over tid . Af disse grunde er patienter ofte får dårlig prognose , når diagnosticeret med denne form for kræft

Risikofaktorer


Risikofaktorer ikke. en garanti for , at nogen vil udvikle en sygdom . Identificerede risikofaktorer blot betyde man er mere udsat for en tilstand eller sygdom udvikler sig som modsætning til en person, der ikke udgør de samme faktorer . Risikofaktorer kan kontrolleres eller ukontrollabel . Nogle af de kontrollerbare risikofaktorer for at udvikle kræft i bugspytkirtlen bl. a. cigaretrygning , diabetes , kost og motion . Nogle ukontrollable risikofaktorer omfatter alder , race og køn .

Rygning


Rygning kan medføre kræft i bugspytkirtlen . Statistik beregnet af American Cancer Society viser , at rygere er to til tre gange større sandsynlighed for at udvikle kræft i bugspytkirtlen . Statistikker viser også , at 20 til 30 procent af alle pancreascancer udvikle sig i individer , der ryger . Udviklingen af kræft hos rygere er mest sandsynligt forårsaget af kemikalier i cigaretter, der er kendt for at forårsage andre former for kræft .

Kost og Motion


Undersøgelser vedrørende sammenhængen mellem kost og kræft i bugspytkirtlen er mangelfulde i bedste fald ifølge til American Cancer Society . Nogle undersøgelser har konstateret, at have en kost med højt fedtindhold og forarbejdet kød øger risikoen for at udvikle kræft i bugspytkirtlen. Andre undersøgelser viser, at en kost med frugt og grøntsager nedsætter kræft i bugspytkirtlen udvikling . På trods af , hvad undersøgelserne har vist hidtil , er der ingen resultater definitive.

Forbindelsen mellem motion og kræft i bugspytkirtlen er mere definitiv . Ofte en manglende motion kan øge ens chancer for at blive overvægtige eller fede . Dette øger chancerne for en udvikle type 2 diabetes som en voksen . Overvægt , dårlig kost og manglende motion er alle risikofaktorer , der kan føre til udvikling af kræft i bugspytkirtlen .

Diabetes

Type 1 diabetes er generelt diagnosticeres i barndommen . Type 2 diabetes er normalt diagnosticeres i voksenlivet . Type 2 diabetes er normalt forårsaget af en person , der overvægtige eller fede . Selv om der er to typer af diabetes , kun Type 2 -diabetes , betragtes som en risikofaktor for kræft i bugspytkirtlen . Men selv om denne sygdom er opført som en risikofaktor for kræft i bugspytkirtlen , er situationen normalt omvendt . Generelt ofte personer , der udvikler kræft i bugspytkirtlen også udvikle type 2 diabetes , ikke den anden vej rundt .

Alder og køn

Udviklingen af kræft i bugspytkirtlen stiger med alderen . Næsten 80 procent af de personer der udvikler bugspytkirtelkræft gøre det i alderen 60 og 80 . The American Cancer Society statistikker om alder og udvikling af kræft i bugspytkirtlen , viser, at næsten alle bugspytkirtelkræft tilfælde er diagnosticeret efter 45 år . Næsten 90 procent af kræft i bugspytkirtlen patienter over 55 år og 70 procent er ældre end 65 år. Sammen med disse oplysninger , også foreningen , at den gennemsnitlige alder for en person på tidspunktet for diagnosen er 72 .

Race

afro-amerikanere er mere tilbøjelige end nogen anden race for at udvikle kræft i bugspytkirtlen . De præcise årsager til dette er ukendt på nuværende tidspunkt. Science forudsiger , at begrundelsen kan være på grund af øget rygevaner , øget forekomst af overvægt , og socioøkonomiske faktorer, effekt dette løb , og ikke andre .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------