Position: sygdoms > 5 >

prognose for etape 4 tyktarmskræft

   Tyktarmskræft , også kaldet kolorektal cancer , er den ukontrollerede vækst af kræftceller i foringen af tyktarmen , den del af tyktarmen mellem coecum og endetarmen . Kræft i tyktarmen er den tredje hyppigste kræftform hos både mænd og kvinder . Resultatet , eller prognose af tyktarmskræft afhænger af scenen , eller fremrykning af kræft . Fase 4 tyktarmskræft er den mest fremskredne og har den værste prognose

Stage 4


Tyktarmskræft er opdelt i fire faser med udgangspunkt i størrelse, placering og karakteristika tumorer . Fase 1 er den mindst svære stadie og har den bedste prognose , mens etape 4 er den mest alvorlige . Selv om kræft måske eller måske ikke er vokset gennem væggen af tyktarmen og måske eller måske ikke involverer lymfeknuder , er alle trin 4 kolon kræft præget af tumorer spredes ( eller metastase ) til andre organer såsom lever , lunger , bughulen eller æggestokke .

Symptomer


Patienter i de tidlige stadier af tyktarmskræft er ikke sandsynligt, at udstille symptomer . Det er grunden til tidlig påvisning teknikker som kolonoskopi er vigtige som dem, der finder deres kræft mens de tidlige faser har en positiv prognose . Men ved trin 4 , er patienter sandsynligvis oplever symptomer , herunder en ændring i afføringsmønster ( enten forstoppelse eller diarré ) , blodig afføring , mavesmerter , svaghed , træthed eller uforklarligt vægttab .

Surgery


operation for at fjerne tumorer er den primære behandling for alle faser af tyktarmskræft , undtagen for fase 4 . Da fase 4 betyder , at tumorer har spredt sig til andre organer kirurgi kan stadig udføres , men normalt ikke som en kur . For patienter med stadium 4 cancer kirurgi sandsynligvis udføres for at lindre eller forhindre blokering af tyktarmen . Men den prognose er afhængig af omfanget og antallet af metastaserne til stede. Hvis der er fem eller mindre tumorer på et organ såsom lever , kan de være i stand til at blive fjernet i operationen tilføje år til dit liv , eller endda kurere kræft .

Kemoterapi

Fordi operation er usandsynligt, at fjerne alle svulster , der har spredt sig til andre organer , er kemoterapi gives til patienter i fase 4 . Kemoterapi kan gives intravenøst , men vil patienter, som har spredt sig tumorer på leveren reagerer bedre på kemoterapi administreres gennem en arterie , der fører til leveren . Ulempen ved denne metode er , at tumorer andre steder i kroppen vil fortsætte med at vokse . Prognosen for disse patienter med kun et par metastaseret tumorer i leveren imidlertid godt som det arterielle kemoterapi kan forlænge liv eller endda give en kur .

overlevelsesrate

For patienter med kræft , læger giver en prognose i forhold af overlevelsen . Overlevelsesraten er den procentdel af patienter, der bor på mindst fem år efter diagnosen . Fordi en patients prognose er afhængig af ikke blot den fase af kræft , men også deres generelle sundhed , bør disse overlevelsesprocenten kun blive brugt som en generel vejledning. Overlevelsesraten for fase 4 tyktarmskræft er 8 procent , hvilket betyder, kun 8 procent af patienterne vil leve fem år efter diagnosen .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------