Position: sygdoms > 5 >

rolle prostatavolumen estimering

   Prostatakræft er den mest almindelige kræftform findes i Amerika . Denne kræftform tendens til at påvirke ældre mænd overvejende . Der er forskellige behandlingsmuligheder , og prostata volumen skøn er en nyttig faktor og vurdere relevante behandlingsforløb

Prostata Cancer


Prostatakræft indebærer udvidelsen af prostata , som en reaktion på væksten af tumorceller i prostata . Risikofaktorer for prostatacancer stiger med alderen og 65 procent af alle prostatakræft er diagnosticeret efter det fyldte 65 år. I henhold til den Prostate Cancer Foundation , den påvirker 1 ud af 6 mænd . Med nye teknikker til overvågning og behandling , er 90 procent af alle prostatakræft opdages på et tidligt stadium , og der er næsten en 100 procent kur sats på disse tidlige stadier .

Årsager til bind Estimation


Som en del af diagnose proces , kan lægerne ansætte metoder til at måle mængden af prostata og derefter sammenligne størrelsen til den gennemsnitlige størrelse af en prostata . Typisk vil en læge ansætte en prostata-specifikt antigen blodprøve ( PSA ) til at afgøre, om der er særlige proteiner i blodet , der er fælles kun til forskellige former for prostatakræft . Hvis denne kommer tilbage positive , så lægen vil starte en forbehandling screening af prostata . Ultralyd bind Estimation ( UVE ) er den mest almindelige form for forbehandling vurdering .

Ultralyd bind Estimation


UVE er den typiske fremgangsmåde , at læger bruger til at fastslå størrelsen , fortolke type og forhøjelse af PSA niveauer . Denne procedure vil også blive brugt efter lægen har ansat et kursus af anti-cancer behandling , at afgøre, om den fremgangsmåde er effektiv mod prostata cancer . Det UVE kan bruge forskellige teknikker til at bestemme volumen , der spænder fra planimetry målinger ( tværsnits- forestiller tværs af en plan af prostata ) eller baseret på dens diameter . I 2002 forskningsundersøgelse ved Urologisk afdeling , Aker Universitetshospital i Oslo , Norge fastslået, at den mest udbredte metode til måling af prostata størrelse , en tendens til at undervurdere prostata størrelse .

Magnetisk Resonans

Selv , ikke som almindelig en forbehandling screening vil nogle læger bruger magnetisk resonans , eller MRIs at bestemme omfanget af prostata . En undersøgelse foretaget i 2007 ved Institut for urologi , Yonsei University College of Medicine , i Seoul Korea , sammenlignet nøjagtigheden af MR versus UVE . De fandt , at MRI var mere præcis ved anslå prostata volumen, men at UVE er en billig , non-invasiv procedure , der er næsten lige så præcis til at beregne virksomhedens prostata volumen og bør være en foretrukket metode .

behandlingsmuligheder

Når læger bruger deres forbehandling vurdering vil de enten allerede har ansat et behandlingsforløb . Ifølge den Prostate Cancer Foundation , er der ingen " typisk " behandling for prostatakræft , og lægerne vil overveje forskellige muligheder lige fra kemoterapi til en prostatektomi , som er fjernelse af dele af eller hele ramte prostata .
----------------------------------
vedrører artiklen:
----------------------------------
anden artikel:
----------------------------------